02:56 09 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ενέκρινε την ενδεχόμενη πώληση ελικοπτέρων Black Hawk προς τη Λιθουανία, ενημερώνοντας το Κογκρέσο.

Στην έγκριση ενδεχόμενης πώλησης έξι ελικοπτέρων Black Hawk και εξοπλισμού, αξίας 380 εκατομμυρίων δολαρίων στη Λιθουανία, προχώρησε το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Υπηρεσίας Συνεργασίας Αμυντικής Ασφάλειας.

Όπως αναφέρεται στο δελτίο, «η κυβέρνηση της Λιθουανίας ζήτησε να αγοράσει έξι ελικόπτερα Black Hawk UH-60M με τυπική διαμόρφωση της αμερικανικής κυβέρνησης και με καθορισμένο μοναδικό εξοπλισμό και με κυβερνητικό εξοπλισμό, με 14 κινητήρες T700-GE-701D (12 εγκατεστημένοι και 2 ανταλλακτικούς), οκτώ Συστήματα προειδοποίησης πυραύλων AN / AAR-57 (CMWS) (6 παραγωγής και 2 ανταλλακτικά) και 12 πολυβόλα M240H».

«Το συνολικό εκτιμώμενο κόστος προγράμματος είναι 380 εκατομμύρια δολάρια» συμπληρώνεται στο δελτίο.

Ο Οργανισμός Συνεργασίας Αμυντικής Ασφάλειας αναφέρει στο δελτίο πως το Κογκρέσο έχει ειδοποιηθεί για την εκκρεμότητα της πώλησης, όπως απαιτείται από τον νόμο.

Τα ελικόπτερα Black Hawk θα αυξήσουν σημαντικά την ικανότητα της Λιθουανίας να μεταφέρει στρατιωτικές δυνάμεις, να αυξήσει την ασφάλεια στα σύνορα, να πραγματοποιεί αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις, ιατρικές αποστολές, επιχειρήσεις αναζήτησης και διάσωσης, καθώς και να επιχειρούν σε μάχες σε όλες τις καιρικές συνθήκες, σύμφωνα με το δελτίο.

Επιπλέον, τα ελικόπτερα θα βελτιώσουν τη διαλειτουργικότητα με τις δυνάμεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ σε σενάρια ταχείας απόκρισης, προσθέτει η ανακοίνωση.

Η Λιθουανία σκοπεύει να εκσυγχρονίσει και να επεκτείνει τις ένοπλες δυνάμεις της, ώστε να παρέχουν υποστήριξη πολλαπλών αποστολών στην περιοχή της και να καταπολεμήσει τις τρομοκρατικές απειλές, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Tags:
Αμερικανικό Κογκρέσο, Κογκρέσο, πώληση, ελικόπτερα, Λιθουανία, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK