08:32 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 30
Βρείτε μας

Με την έκδοση της τουρκικής Navtex και τη δέσμευση ελληνικής υφαλοκρηπίδας σήμανε «συναγερμός» στο ελληνικό Πεντάγωνο.

Με την έκδοση της τουρκικής Navtex για περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας χτύπησε συναγερμός, όπως είναι φυσικό, στο ελληνικό Πεντάγωνο.

Ειδικότερα, οι Τούρκοι εξέδωσαν σήμερα Navtex η οποία έχει ισχύ από σήμερα έως τις 2 Αυγούστου για να καταπλεύσει το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis νότια του Καστελλόριζου, όπως φαίνεται και από τις συντεταγμένες.

Η κίνηση αυτή προκάλεσε άμεση αντίδραση στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και αμέσως οι επιτελείς φαίνεται να έχουν προχωρήσει σε ένα πρώτο στάδιο μέτρων, που σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, περιλαμβάνουν και ανακλήσεις αδειών σε στρατόπεδα στον Έβρο και στα νησιά, ενώ σε επιφυλακή βρίσκονται και άλλες Δυνάμεις Σωμάτων Ασφαλείας.

Κύκλοι του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας που μίλησαν στο Sputnik σχολίασαν χαρακτηριστικά:

«Παρακολουθούμε την κατάσταση και λαμβάνουμε τα μέτρα που πρέπει».

Αποτυπώνουν έτσι την υψηλή ετοιμότητα στην οποία βρίσκεται ο Στρατός και τα υπόλοιπα σώματα.

Πάντως, όπως δήλωσε σήμερα στο Sputnik ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων, Παναγιώτης Χαρέλας, στα σύνορα του Έβρου καταγράφεται ηρεμία σε ό,τι έχει να κάνει με τις μεταναστευτικές ροές, ωστόσο, οι συνοριοφύλακες είναι σε επιφυλακή.

Υπενθυμίζεται ότι Τουρκία και Λιβύη συμφώνησαν στα τέλη Νοεμβρίου του 2019 για τη χάραξη θαλάσσιων ερευνών στη Μεσόγειο και τη συνεργασία σε στρατιωτικά ζητήματα αλλά και ζητήματα ασφαλείας, προκαλώντας οργισμένη αντίδραση στην Ελλάδα.

Tags:
υφαλοκρηπίδα, Καστελόριζο, Navtex, Τουρκία, στρατός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK