00:44 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (494)
0 0 0
Βρείτε μας

Το συμβάν σημειώθηκε πριν περίπου μία εβδομάδα, μετά την αποστολή ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών στην Κύπρο, ενώ το πλήρωμα του ελληνικού πλοίου αντέδρασε πολύ ψύχραιμα και αποφασιστικά.

Ενδεικτικό της τεταμένης κατάστασης είναι επεισόδιο που σημειώθηκε προ ημερών μεταξύ τουρκικής και ελληνικής φρεγάτας ανοιχτά του Καστελλόριζου.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τουρκική φρεγάτα εξέπεμπε ηλεκτρονικά σήματα προς την ελληνική έχοντας στραμμένα προς αυτή τα όπλα της.

Με τα ραντάρ των όπλων τους, πολεμικά πλοία της Τουρκίας στοχοποίησαν τουλάχιστον μια από τις ελληνικές φρεγάτες που ήταν σε κοντινή απόσταση και παρακολουθούσε τις κινήσεις των Τούρκων.

Το πλήρωμα του ελληνικού πλοίου αντέδρασε πολύ ψύχραιμα και αποφασιστικά. Τα ελληνικά πληρώματα που είναι εν πλω έχουν λάβει εντολές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά, ήδη από το περιστατικό του «Λήμνος».

Υπενθυμίζεται ότι, τότε τουρκική φρεγάτα αποσπάστηκε από τη νηοπομπή του Oruc Reis, με σκοπό, προφανώς, να απομακρύνει την ελληνική φρεγάτα από το σημείο. Ο κυβερνήτης του Λήμνος διατήρησε την ίδια ταχύτητα και πορεία και το Kemal Reis έφτασε με πορεία 90 μοιρών, δηλαδή κάθετα, με αποτέλεσμα να γίνει η πρόσκρουση.

Οι επικίνδυνοι ελιγμοί της τουρκικής φρεγάτας είχαν ως αποτέλεσμα να υποστεί ρήγμα, που κρίνεται ότι είναι γύρω στα τρία μέτρα. Μετά την επακούμβηση, όπως ονομάστηκε, το Kemal Reis αποσύρθηκε από την περιοχή, ενώ σε ενημέρωση των τουρκικών Αρχών που ακολούθησε τις επόμενες ημέρες, σημειωνόταν πως πλέον συνοδεύει το γεωτρύπανο Barbaros.

Θέμα:
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (494)
Tags:
ελληνοτουρκικά, Καστελλόριζο, φρεγάτα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK