02:29 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (510)
0 0 0
Βρείτε μας

Αντιπροσωπείες της Ελλάδας και της Τουρκίας συζήτησαν στο ΝΑΤΟ τις θέσεις των δύο πλευρών για την αποτροπή στρατιωτικής εμπλοκής, όπως ανέφερε το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας. Διαψεύδει η Αθήνα ότι υπήρξε οποιαδήποτε συζήτηση.

Ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις μεταξύ των τεχνικών αντιπροσωπειών της Ελλάδας και της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, όπως ανακοίνωσε το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας, το απόγευμα της Πέμπτης.

«Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τα δύο μέρη συζήτησαν τις θέσεις σχετικά με την αποτροπή πιθανής στρατιωτικής εμπλοκής» αναφέρει η ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας.

Το τουρκικό Υπουργείο πρόσθεσε ότι οι συζητήσεις θα συνεχιστούν τις προσεχείς ημέρες.

Υπενθυμίζεται πως πηγές του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας είχαν αναφέρει προχθές ότι η συνάντηση των τουρκικών και ελληνικών στρατιωτικών αντιπροσωπειών στα κεντρικά γραφεία του ΝΑΤΟ θα πραγματοποιούνταν στις 8 Σεπτέμβρη αλλά αναβλήθηκε για σήμερα, Πέμπτη.

Διαψεύδει η Αθήνα ότι έγινε «συζήτηση»

Κανένας διάλογος δεν έγινε με Τούρκο αξιωματικό, υπογραμμίζει από την πλευρά της η Αθήνα, μέσω διπλωματικών πηγών.

Ελληνικές διπλωματικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ, τόνισαν ότι ο Έλληνας αξιωματικός μετέβη στο γραφείο του Προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ προκειμένου υποβάλει τα σχόλια της ελληνικής πλευράς επί των προτάσεων του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ για ενδεχόμενο μηχανισμό αποκλιμάκωσης.

Εν συνεχεία, σύμφωνα πάντα με τις διπλωματικές πηγές, ο πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής ζήτησε από τον Έλληνα αξιωματικό σειρά διευκρινίσεων επί των υποβληθέντων σχολίων.

Δεν υπήρξε διάλογος με τον Τούρκο αξιωματικό, τονίζουν οι ίδιες πηγές.

Αναφορικά, μάλιστα, με το τουρκικό ανακοινωθέν, οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι οι αναφορές σε «ανταλλαγή απόψεων» στο πλαίσιο «τεχνικών συζητήσεων» εντάσσονται στη διαρκή προσπάθεια της Τουρκίας να παρουσιάσει μια εικόνα που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα προκειμένου να αποφύγει την επιβολή κυρώσεων για τις παράνομες ενέργειές της.

Θέμα:
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (510)
Tags:
Άγκυρα, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Τουρκία, Ελλάδα, ΝΑΤΟ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK