07:16 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 40
Βρείτε μας

Τον Αύγουστο η ρωσική βιομηχανία όπλων Kalashnikov παρουσίασε τη νέα έξυπνη καραμπίνα Καλάσνικοφ MP-155 Ultima, με το όπλο να γίνεται μία από την ατραξιόν της έκθεσης Army 2020.

Σήμερα, ο κατασκευαστής δημοσίευσε ένα βίντεο που παρουσιάζει με λεπτομέρειες ορισμένα από τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά της καραμπίνας Καλάσνικοφ MP-155 Ultima.

Σύμφωνα με το βίντεο που ανέβηκε στο κανάλι YouTube της Καλάσνικοφ, το νέο τουφέκι έχει τα εξής χαρακτηριστικά:

  • Συνολικό μήκος, 1014 χιλ.
  • Μήκος κάνης, 510 χιλ.
  • Διαμέτρημα φυσιγγίου, 12/76
  • Χωρητικότητα θαλάμης, 6+1 φυσίγγια
  • Βάρος, 4,2 κιλά

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η «έξυπνη» καραμπίνα Καλάσνικοφ MP-155 Ultima δεν έχει μόνο φουτουριστικό σχεδιασμό.

Διαθέτει επίσης και έναν εντελώς σύγχρονο εξοπλισμό, που την ξεχωρίζει από οποιοδήποτε όπλο της κατηγορίας της. Είναι εξοπλισμένη με ηλεκτρονικό υπολογιστή που συγχρονίζεται και συνδέεται με κινητές συσκευές smartphone.

Αυτός είναι ένας από τους λόγους που αρκετά ΜΜΕ αποκαλούν την καραμπίνα Καλάσνικοφ ως το όπλο του «Εξολοθρευτή» (Terminator).

Εξάλλου, το τουφέκι διαθέτει θύρα USB, κάμερα υψηλής ανάλυσης με ψηφιακή οθόνη και οπτικό με λέιζερ κόκκινης τελείας.

Τα παραπάνω επιτρέπουν στον κάτοχό της να αξιολογεί από απόσταση κάθε μία βολή ξεχωριστά.

Σ’ αυτήν την περίπτωση, οι πληροφορίες μεταδίδονται μέσω WI-FI στις οθόνες smartphone ή ηλεκτρονικών υπολογιστών, οπουδήποτε στον κόσμο.

Αξιολογώντας όλα αυτά τα παραπάνω χαρακτηριστικά, η καραμπίνα αναμένεται να αποτελέσει βασικό όπλο για κυνηγούς, την αστυνομία, αλλά και τον στρατό.

Η ικανότητα να εντοπίζεται η κάθε βολή στο πεδίο της μάχης θα μπορούσε να αλλάξει ποιοτικά τις σύγχρονες μεθόδους μάχης και εμπλοκής.

Δείτε το βίντεο:

Η Kalashnikov δεν έχει ακόμη διευκρινίσει το μέλλον της νέας καραμπίνας. Ίσως η MP-155 Ultima παραμείνει μόνο στα χαρτιά, αλλά δεν αποκλείεται να προχωρήσει στην κατασκευή της σε γραμμή παραγωγής.

Tags:
καραμπίνα, Καλάσνικοφ, Kalashnikov
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK