18:28 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών ο Γενς Στόλτενμπεργκ ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός μηχανισμού στρατιωτικής απεμπλοκής ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία για την Ανατολική Μεσόγειο.

Απευθείας τηλεφωνική γραμμή Ελλάδας και Τουρκίας εγκαθίσταται στο πλαίσιο του μηχανισμού στρατιωτικής απεμπλοκής, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, μετά τις συνομιλίες του με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Συζητήσαμε την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο, έχουμε πλέον δημιουργήσει μηχανισμό στρατιωτικής αποκλιμάκωσης για τη μείωση του κινδύνου επεισοδίων και ατυχημάτων στην περιοχή. Αυτό περιλαμβάνει τη δέσμευση για τη χρήση ασφαλούς γραμμής που έχει εγκατασταθεί ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, διαθέσιμη 24 ώρες το 24ωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα» δήλωσε.

Ο επικεφαλής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, θα ταξιδέψει στην Αθήνα την Τρίτη και θα συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών ο κ. Στόλτενμπεργκ ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός μηχανισμού στρατιωτικής απεμπλοκής ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία για την Ανατολική Μεσόγειο.

Tags:
Ανατολική Μεσόγειος, ελληνοτουρκικά, ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK