01:12 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 22
Βρείτε μας

«Απέδειξαν την αξία τους στην πρόσφατη κρίση. Ακόμα ψάχνουν να τα βρουν οι Τούρκοι» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Άμυνας, αναφερόμενος στα υποβρύχια που πολλοί κατήγγειλαν πως «γέρνουν».

Την ικανοποίησή του για την ετοιμότητα των υποβρυχίων της χώρας, παρότι στο παρελθόν κάποιοι είχαν εστιάσει στην κλίση που ισχυρίζονταν πως εμφάνιζαν, εξέφρασε στην Ολομέλεια της Βουλής ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Όπως εξήγησε ο κ. Παναγιωτόπουλος, κατά τις πρώτες δοκιμές και υπό συγκεκριμένες συνθήκες, παρατηρήθηκε μια κλίση που, όπως είπε, είναι φυσιολογικό σε ένα πρωτότυπο σκάφος.

«Διορθώθηκε αυτή η ελάχιστη κλίση, παραλήφθηκαν σε άριστη κατάσταση τα υποβρύχια. Απέδειξαν την αξία τους στην πρόσφατη κρίση. Ακόμα ψάχνουν να τα βρουν οι Τούρκοι. Έχουν ένα σιωπηλό σύστημα που δεν γίνονται εύκολα αντιληπτά!» σημείωσε ο ίδιος.

Επιπλέον, ο κ. Παναγιωτόπουλος εξήρε τις ικανότητες του Πολεμικού Ναυτικού αλλά και το υπερσύγχρονο σύστημα πρόωσης των υποβρυχίων το οποίο έχει ως αποτέλεσμα να μη γίνεται αντιληπτό από ραντάρ και ελικόπτερα.

Tags:
Τουρκία, υποβρύχια, Νίκος Παναγιωτόπουλος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK