19:04 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 71
Βρείτε μας

Την αύξηση της στρατιωτικής θητείας στον στρατό ξηράς στους 12 μήνες, προανήγγειλε ουσιαστικά σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, σε δηλώσεις του από τη Θάσο, πρακτικά ανακοίνωσε την αύξηση της στρατιωτικής θητείας στον στρατό ξηράς στους 12 μήνες.

Ειδικότερα, ο κ. Παναγιωτόπουλος, αρχικά υπογράμμισε πως η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της Ελλάδας είναι ισχυρές και διασφαλίζουν τις συνθήκες, ώστε οι Ένοπλες Δυνάμεις να προστατεύουν την εδαφική κυριαρχία της χώρας και τα κυριαρχικά της δικαιώματα δημιουργώντας ισχυρή αποτροπή έναντι κάθε επιβουλής. 

Και έσπευσε να συμπληρώσει πως: «με τον δεδομένο σχεδιασμό για προσλήψεις επαγγελματιών οπλιτών, έλευση περισσότερων στρατευσίμων, από την αύξηση της θητείας στους 12 μήνες που θα γίνει σύντομα και την αύξηση των σπουδαστών των παραγωγικών σχολών που βγάζουν τους αξιωματικούς στο στρατό ξηράς, την πολεμική αεροπορία και το πολεμικό ναυτικό, είναι δεδομένο ότι θα έρθουν περισσότεροι στον Έβρο να υπηρετήσουν».

Υπενθυμίζεται πως στις 13 Σεπτεμβρίου, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε από τη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο του Thessaloniki Helexpo Forum, αναφέρθηκε στην αύξηση της στρατιωτικής θητείας αλλά και την υποχρεωτική στράτευση στα 18.

Αρχικά, διαβεβαίωσε πως η στρατιωτική θητεία «δεν πρόκειται να αυξηθεί πέραν των δώδεκα μηνών».

Στάθηκε στην ανάγκη οι νεοσύλλεκτοι να αποκτούν κάποιες δεξιότητες κατά τη διάρκεια της θητείας του στον στρατό και επεσήμανε: «Εκεί μπορούμε να κάνουμε πολλά βήματα με ψηφιακές και πιστοποιημένες δεξιότητες για να μην αισθάνονται πως είναι χαμένος χρόνος».

Όσον αφορά στο ζήτημα της υποχρεωτικής στράτευσης από τα 18, ο πρωθυπουργός επεσήμανε πως το ζήτημα θα τεθεί σε δημόσιο διάλογο, όπως γίνεται και σε άλλες χώρες, όπως το Ισραήλ και την Κύπρο».

«Είναι θέμα που συζητάω, δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι για οριστικές ανακοινώσεις. Θέλω να πειστώ από τις Ένοπλες Δυνάμεις» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Έλληνας πρωθυπουργός.
Tags:
Ελληνικός Στρατός, Ένοπλες Δυνάμεις, θητεία, φαντάρος, Νίκος Παναγιωτόπουλος, στρατιωτικές δυνάμεις, στρατιωτική παρουσία, Έλληνες στρατιωτικοί, στρατιωτική θητεία, στρατιωτική άσκηση, στρατιωτική ισχύς, στρατιωτικοί, στρατιωτικός, στρατιώτες, στρατιώτης, στρατός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK