13:35 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (735)
0 0 0
Βρείτε μας

Άμεση είναι η απάντηση της ελληνικής πλευράς στη νέα πρόκληση της Τουρκίας, η οποία επέκτεινε τη NAVTEX για έρευνες του Oruc Reis.

Με αντι-NAVTEX απαντά η ελληνική πλευρά στις νέες προκλήσεις από πλευράς Άγκυρας, που χθες εξέδωσε νέα παράνομη NAVTEX για έρευνες του Oruc Reis σε περιοχή εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, ανάμεσα σε Ρόδο και Καστελλόριζο.

Παράλληλα, η τουρκική πλευρά ζητά, πλέον, και την αποστρατιωτικοποίηση των Ψαρών - εκτός της Λήμνου, της Σαμοθράκης και του Άη Στράτη, που είχε θέσει προ ημερών στο τραπέζι – επικαλούμενη τη Συνθήκη της Λωζάνης.

Η ελληνική αντι-NAVTEX

Ο σταθμός της υδρογραφικής υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού στο Ηράκλειο εξέδωσε αντι-NAVTEX, με αφορμή, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, «σε μη εγκεκριμένη» και «παράνομη» δραστηριότητα της Τουρκίας, σε περιοχή που «επικαλύπτει την ελληνική υφαλοκρηπίδα».

Ο σταθμός της υδρογραφικής υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού στο Ηράκλειο, όπως συμπληρώνεται και μεταδίδει το ΑΠΕ, έχει τη δικαιοδοσία για την έκδοση μηνυμάτων στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή.

Η ελληνική NAVTEX:

ZCZC HA05

212200 UTC OCT 20 IRAKLEIO STATION NAVWARN 618/20

KASTELORIZO SEA

1. UNAUTHORIZED STATION HAS BROADCAST NAVTEX MESSAGE NUMBER FA17-1314/20 IN HELLENIC NAVTEX SERVICE AREA, REFERRING TO UNAUTHORIZED AND

ILLEGAL ACTIVITY IN AN AREA THAT OVERLAPS THE

GREEK CONTINENTAL SHELF. IRAKLEIO NAVTEX STATION HAS THE AUTHORITY TO

BROADCAST NAVTEX MESSAGES IN THE AREA.

2. ALL MARINERS ARE REQUESTED TO DISREGARD NAVTEX

MESSAGE NUMBER FA17-1314/20.

3. CANCEL THIS MESSAGE 272059 UTC OCT 20.

Θέμα:
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (735)
Tags:
ελληνοτουρκικά, Navtex, Ελλάδα, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK