20:36 01 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (742)
0 0 0
Βρείτε μας

«Λάδι» στη «φωτιά» των τεταμένων ελληνοτουρκικών σχέσεων εξακολουθεί να ρίχνει η Άγκυρα, με την πορεία του Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis, μαζί με τα τουρκικά πολεμικά που το συνοδεύουν, βρίσκεται στα 25 ναυτικά μίλια από τις ακτές της Ρόδου, ενώ συνεχίζει να πλέει στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με το Star, το Oruc Reis κινείται αργά, με ταχύτητα 4,5 κόμβων, ενώ το τουρκικό ερευνητικό πλησίασε στα 13 ναυτικά μίλια από το νησί της Ρόδου.

Δίπλα του βρισκόταν και μια τουρκική φρεγάτα, ενώ τα υπόλοιπα πολεμικά πλοία του τουρκικού στόλου έχουν κατεύθυνση προς τα τουρκικά παράλια.

Όπως μεταδίδει ο τηλεοπτικός σταθμός, το Oruc Reis βρίσκεται υπό στενή παρακολούθηση από πυραυλάκατους, φρεγάτες, Ταχέα Περιπολικά Κατευθυνόμενων Βλημάτων αλλά και αόρατα υποβρύχια του ελληνικού στόλου.

Πλέον, το τουρκικό σκάφος άλλαξε πορεία με κατεύθυνση ανατολικά της Κρήτης και νοτιοανατολικά της Καρπάθου.

Παράλληλα, πηγές του ελληνικού Υπουργείου Άμυνας σχολιάζοντας τις τουρκικές κινήσεις, επισημαίνουν πως οι ασκήσεις της γειτονικής χώρας ακυρώθηκαν μόνο για τις 28 Οκτωβρίου, αλλά γίνονται κανονικά σήμερα 26 και αύριο, 27 Οκτωβρίου.

Επίσης, η Άγκυρα κλιμακώνει την ένταση και στον αέρα, καθώς στις 13:30 τέσσερα τουρκικά F-16 πέταξαν ανά ζεύγη δύο φορές πάνω από τα νησάκια Ανθρωποφάγοι.

Το πρώτο ζεύγος στα 25.000 πόδια και το δεύτερο πολύ χαμηλά, μόλις στα 5.500 πόδια ενώ αμέσως αναχαιτίστηκαν από τέσσερα ελληνικά F-16 που απογειώθηκαν από Σκύρο και Αγχίαλο.

Συνολικά σήμερα υπήρξαν 34 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου ενώ έγινε και μια αερομαχία.

Θέμα:
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (742)
Tags:
Ρόδος, Καστελλόριζο, Καστελόριζο, Ανατολική Μεσόγειος, Μεσόγειος, τουρκική προκλητικότητα, προκλήσεις, ελληνοτουρκικά, Navtex, Oruc Reis
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK