00:16 03 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Στην παράδοση ακόμα μιας παρτίδας S-400 προς το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας προχώρησε η κατασκευάστρια εταιρεία και πριν την επίσημη ημερομηνία.

Ανακοίνωση μέσω της οποίας γνωστοποιεί πως παρέδωσε ακόμα μια παρτίδα των συστημάτων αεροπορικής άμυνας S-400 Triumf στο ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, με την παράδοση να γίνεται νωρίτερα, εξέδωσε εκπρόσωπος της κατασκευάστριας εταιρείας Almaz-Antei Concern.

Ο ρωσικός στρατός είναι εξοπλισμένος με εκατοντάδες εκτοξευτές S-400 σε δεκάδες τάγματα, με το προηγμένο σύστημα αεροπορικής άμυνας για κινητά οχήματα, να αναπτύσσεται σε όλες τις στρατιωτικές περιφέρειες της Ρωσίας, καθώς και τη ρωσική στρατιωτική αεροπορική βάση στη βορειοδυτική Συρία.

Η εν λόγω εταιρεία έχει παραδώσει μια άλλη παρτίδα συστημάτων αεροπορικής άμυνας S-400 Triumf στο ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, με την παράδοση να γίνεται νωρίτερα, σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας.

«Οι συμβατικές υποχρεώσεις του Almaz-Antei προς το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας για το 2020 όσον αφορά την παράδοση του S-400 Triumf έχουν εκπληρωθεί πλήρως και πριν από το χρονοδιάγραμμα. Σε γενικές γραμμές, η έγκαιρη εκπλήρωση της πλειοψηφίας των υποχρεώσεών μας βάσει της κρατικής αμυντικής διαταγής έχει γίνει, εδώ και καιρό, παράδοση» δήλωσε ο εκπρόσωπος σε μια ανακοίνωση.

Τουλάχιστον τρία συντάγματα αξίας S-400 παραδόθηκαν στον στρατό το 2020, με παραδόσεις που λέγεται ότι έγιναν τον Μάρτιο, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο και ο εξοπλισμός δοκιμάστηκε σε σειρές πυροβολισμού υπό προσομοιωμένα σενάρια αεροπορικής άμυνας πριν παραδοθεί.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου, ο ρωσικός στρατός είχε συγκεντρώσει συνολικά 552 εκτοξευτές S-400, χωρισμένους σε 33 συντάγματα ή 69 τάγματα.

Μαζί με το σύστημα S-400, τα στρατεύματα αεροπορικής άμυνας της Ρωσίας είναι εξοπλισμένα με τουλάχιστον 125 τάγματα S-300 (περίπου 1.500 εκτοξευτές συνολικά), πολλά από τα οποία εκσυγχρονίστηκαν. Το επόμενο έτος, ο στρατός αναμένει να αρχίσει να παραδίδει το S-500 Prometheus επόμενης γενιάς.

Οι χώρες που προμηθεύονται S-400

Προς το παρόν, το S-400 είναι το πιο προηγμένο σύστημα οδικής αεροπορικής άμυνας στο οπλοστάσιο της Ρωσίας.

Μαζί με τη Ρωσία, το σύστημα τοποθετείται από τη Λευκορωσία, την Κίνα και την Τουρκία, με την Ινδία να αναμένει να αρχίσει να παραλαμβάνει τα δικά της S-400 πριν από το τέλος του έτους.

Οι ΗΠΑ έχουν απειλήσει να επιβάλουν κυρώσεις τόσο στην Τουρκία όσο και στην Ινδία για τις αγορές S-400, αλλά δεν έχουν ακόμη προχωρήσει με αυτά τα σχέδια.

Tags:
αεράμυνα, S-400, ΗΠΑ, Κίνα, Ινδία, Τουρκία, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK