17:21 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σύμφωνα με πρώην συνταγματάρχη του στρατού της Κίνας, η χώρα έχει αναπτύξει πυραύλους που μπορούν να πλήξουν και να εξουδετερώσουν αεροπλανοφόρα.

Για στρατιωτική άσκηση της Κίνας, κατά την οποία χρησιμοποιήθηκαν πύραυλοι που μπορούν να πλήξουν αεροπλανοφόρα, μίλησε πρώην συνταγματάρχης του PLA (Στρατός της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας), ο οποίος επεσήμανε πως η επιτυχής εκτόξευση αποτελεί «προειδοποίηση» για τις ΗΠΑ ότι δεν πρέπει να ενεργήσουν εναντίον της Κίνας

Σύμφωνα με τον Κινέζο πρώην στρατιωτικό, οι πύραυλοι DF-26B και DF-21D εκτοξεύθηκαν τον Αύγουστο και έπληξαν ένα κινούμενο πλοίο στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, ανέφερε το Σάββατο η εφημερίδα South China Morning Post.

Όταν τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν για πρώτη φορά τις εκτοξεύσεις στις 26 Αυγούστου, είπαν ότι οι πύραυλοι έπεσαν στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας και δεν αναφέρθηκε συγκεκριμένος στόχος. Η κίνηση ήρθε ως απάντηση σε ένα αμερικανικό αεροπλάνο U-2, το οποίο η Κίνα είπε πως παραβίασε μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων, ενώ το Πεκίνο διεξήγαγε ασκήσεις με πραγματικά πυρά στη θάλασσα Μποχάι.

«Έτσι, αρκετές ημέρες αργότερα [μετά τους ελιγμούς του αερομεταφορέα], ξεκινήσαμε τα DF-21 και DF-26 και οι πύραυλοι έπληξαν ένα πλοίο», δήλωσε ο Γουάνγκ Σιανγκσούι, πρώην ανώτερος συνταγματάρχης.

Ο Γουάνγκ είπε πως, οι ΗΠΑ θεωρούν την κίνηση ως «επίδειξη δύναμης», ενώ η Κίνα το κάνει «λόγω της πρόκλησής τους».

«Αυτή είναι μια προειδοποίηση προς τις ΗΠΑ, ζητώντας να μην ενεργήσει στρατιωτικά», δήλωσε. «Τέτοιες ενέργειες σηματοδοτούν την κατώτατη γραμμή της Κινεζο-αμερικανικής αντιπαράθεσης».

Η Ουάσινγκτον από την πλευρά της ισχυρίστηκε ότι το U-2 δεν παραβίασε τους διεθνείς κανόνες και ότι οι στρατιωτικές της κινήσεις στην περιοχή θα συνεχιστούν.

Οι κινήσεις των ΗΠΑ

Τα τελευταία χρόνια, οι ΗΠΑ έχουν αυξήσει τη στρατιωτική τους παρουσία, συμπεριλαμβανομένων των αεροσκαφών και των πλοίων, κοντά στα σύνορα της Κίνας, τα οποία το Πεκίνο θεωρεί πιθανή απειλή.

Ομοίως, η Ουάσιγκτον αμφισβητεί τους ισχυρισμούς του Πεκίνου στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, διεξάγοντας στρατιωτικές επιχειρήσεις εκεί και ζητώντας την ελευθερία της ναυσιπλοΐας στα επίμαχα ύδατα.

Τον Ιούλιο, το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ δήλωσε ότι τα αεροπλανοφόρα USS Nimitz και το USS Ronald Reagan διεξήγαγαν κοινές ασκήσεις στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, «για την υποστήριξη ενός ελεύθερου και ανοιχτού Ινδο-Ειρηνικού».

Tags:
πυρά, στρατιωτική άσκηση, πύραυλος, αεροπλανοφόρο, Ειρηνικός Ωκεανός, Ειρηνικός, ΗΠΑ, Κίνα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK