20:04 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Στις 21 Νοεμβρίου, στα Εισόδια της Θεοτόκου, η Ελλάδα τιμά τις Ένοπλες Δυνάμεις. Τι αναφέρει στην Ημερήσια Διαταγή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Στην ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία αποτελεί στρατηγική επιλογή και γίνεται σε προσωπικό και μέσα για τη θωράκιση της χώρας, αναφέρθηκε ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος με αφορμή τα Εισόδια της Θεοτόκου που αποτελεί και ημέρα τιμής των ΕΔ.

Όπως αναφέρει στην Ημερήσια Διαταγή, «με στοχευμένες δράσεις και με γνώμονα την ορθή διαχείριση των εθνικών μας πόρων» εξασφαλίζεται η ενίσχυση ώστε οι Ένοπλες Δυνάμεις να αποτελούν ισχυρό αποτρεπτικό παράγοντα, «εγγυητή της Εδαφική Ακεραιότητας και της Εθνικής Ανεξαρτησίας της Πατρίδας». 

«Συγχρόνως, διατηρούμε και επαυξάνουμε τις διμερείς και πολυμερείς μας συμμαχίες στο ζωτικό για εμάς χώρο των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου».

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Παναγιωτόπουλος:

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις, με την αδιαμφισβήτητη ισχύ τους και την υψηλή επιχειρησιακή τους ετοιμότητα, επιτυγχάνουν να ανταποκρίνονται επάξια στην εθνική ανάγκη για ασφάλεια και ειρήνη, αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά τις προκλήσεις, από οπουδήποτε κι αν αυτές προέρχονται. Ταυτόχρονα, συμβάλλουν αποφασιστικά στην ανάδειξη της Ελλάδας σε παράγοντα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου, προωθώντας και εφαρμόζοντας την Πολιτική Εθνικής Άμυνας».

Στέλνει μήνυμα ότι η Ελλάδα διαθέτει αδιαπέραστο ιστό σε γη, θάλασσα και αέρα, αντιμετωπίζοντας τον οποιοδήποτε που επιδιώκει την αναβίωση αναθεωρητικών οραμάτων και την ανατροπή του υφιστάμενου status quo.

Tags:
Νίκος Παναγιωτόπουλος, Ένοπλες Δυνάμεις
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK