00:32 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την απόκτηση των Rafale θα εισαχθεί στην Ολομέλεια για συζήτηση και ψήφιση την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου.

Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την απόκτηση των 18 γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών Rafale εισάγεται αύριο στη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων στη βάση του κατεπείγοντος.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΜΠΕ), το σχέδιο νόμου με τίτλο «Έγκριση σχεδίων συμβάσεων στον τομέα της άμυνας» κατατέθηκε πριν λίγο στη Βουλή και εμπεριέχει τις σχετικές συμβάσεις απόκτησης έξι νέων και 12 μεταχειρισμένων μαχητικών Rafale από τη γαλλική Πολεμική Αεροπορία.

Η συνεδρίαση της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων θα ξεκινήσει αύριο το μεσημέρι, αφού πρώτα συζητηθεί το νομοσχέδιο του ΥΠΕΞ για την επέκταση των χωρικών μας υδάτων στο Ιόνιο στα 12 ναυτικά μίλια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα πρώτα αεροσκάφη αναμένονται στην Ελλάδα τον Ιούνιο, ενώ η συμφωνία που θα στοιχίσει στη χώρα μας 2,32 δισεκατομμύρια ευρώ, περιλαμβάνει αυστηρά χρονοδιαγράμματα.

Υπενθυμίζεται πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή είχε τονίσει πως: «Ποτέ ξανά ένα τόσο σύνθετο και μεγάλο εξοπλιστικό πρόγραμμα δεν εκτελέστηκε τόσο γρήγορα και τόσο μεθοδικά».

Tags:
αεροσκάφη, Γαλλία, Ελλάδα, Rafale
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK