20:18 07 ΜΑΡΤΙΟY 2021
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ σκοπεύει να παρατείνει τη συνθήκη New START για πέντε ακόμα χρόνια, επιβεβαίωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Στην επιβεβαίωση πως ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν σκοπεύει να επιτύχει μια 5ετή παράταση της συνθήκης New START για τα εξοπλιστικά προγράμματα, προχώρησε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι μιλώντας σε δημοσιογράφους.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες σκοπεύουν να επιδιώξουν μια 5ετή παράταση της συνθήκης New START, όπως το επιτρέπει η συνθήκη» δήλωσε η Ψάκι την Πέμπτη.

«Ο Πρόεδρος είναι εδώ και πολύ καιρό ξεκάθαρος ότι η συνθήκη New START είναι προς το συμφέρον της εθνικής ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών. Αυτή η επέκταση έχει ακόμη μεγαλύτερο νόημα, όταν η σχέση με τη Ρωσία είναι τεταμένη όπως είναι αυτή τη στιγμή. Η New START είναι η μόνη συνθήκη που έχει απομείνει, η οποία περιορίζει τις ρωσικές πυρηνικές δυνάμεις και αποτελεί άγκυρα στρατηγικής σταθερότητας μεταξύ των δύο χωρών μας» κατέληξε η Ψάκι.

Tags:
Λευκός Οίκος, Τζεν Ψάκι, Ρωσία, πυρηνικά όπλα, πυρηνικά, εξοπλιστικό πρόγραμμα, εξοπλιστικά, new START, Τζο Μπάιντεν, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK