14:54 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 30
Βρείτε μας

Το Ιράν προχώρησε στην παρουσίαση 340 νέων ταχύπλοων που θα προστεθούν στη δύναμη του πολεμικού ναυτικού της χώρας, με την ένταση στον Περσικό να αυξάνεται.

Στην παρουσίαση εγχώριου στρατιωτικού υλικού προχώρησε το Ιράν, αποκαλύπτοντας νέα ταχύπλοα που θα ενταχθούν στο πολεμικό ναυτικό της χώρας.

Η παρουσίαση έρχεται σε μια περίοδο που η ένταση στον Περσικό Κόλπο έχει αυξηθεί, ενώ όπως δήλωσε ο Ιρανός υποναύαρχος Τανγκσίρι κατά την τελετή της παρουσίασης των 340 ταχύπλοων στο λιμάνι του Μπαντάρ Αμπάς: «Σήμερα, θα παρουσιαστούν θαλάσσια πλοία που ταξιδεύουν με ταχύτητα 90 κόμβους την ώρα. Θεού θέλοντος θα προχωρήσουμε [στην κατασκευή] σκαφών που θα ταξιδεύουν με 100 κόμβους».

Όπως πρόσθεσε ο Τανγκσίρι: «Το Ιράν έχει αποστείλει πολλές φορές μηνύματα στα παράκτια κράτη του Περσικού Κόλπου πως αυτή η περιοχή ανήκει στα παράκτια κράτη του Περσικού Κόλπου και είμαστε σε θέση να δημιουργήσουμε ασφάλεια μέσω της συμπάθειας μεταξύ των γειτονικών κρατών στην περιοχή».

Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars News, δημοσίευσε φωτογραφία των νέων σκαφών στο διαδίκτυο.

​Τα ταχύπλοα θα είναι μέρος του Ιρανικού Ναυτικού και θα λειτουργούν στον Περσικό Κόλπο, τη Θάλασσα του Ομάν και την Κασπία Θάλασσα.

Η ένταση στον Περσικό Κόλπο

Ο Ιρανός υποναύαρχος ισχυρίστηκε ότι για πολλά χρόνια οι ξένες δυνάμεις παραμόρφωσαν την περιφερειακή ασφάλεια και προσπάθησαν να νομιμοποιήσουν την παράνομη ανάπτυξή τους στην περιοχή. Τον Ιανουάριο, το Πεντάγωνο ανέστρεψε την απόφασή του να αποσύρει το αεροπλανοφόρο USS Nimitz από τη Μέση Ανατολή.

Την ίδια ώρα, το Ιράν ενδιαφέρεται όλο και περισσότερο να επιδείξει τη στρατιωτική του δύναμη, φιλοξενώντας μια σειρά πολεμικών ασκήσεων κατά μήκος του Περσικού Κόλπου και διεξήγαγε δοκιμές πυραύλων.

Λίγες μέρες πριν από την ανάληψη της εξουσίας από τον νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, το Ιράν πραγματοποίησε μια τεράστια άσκηση με drones και πύραυλους στην έρημο, χωρίς προειδοποίηση, εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων με την Ουάσινγκτον και τους συμμάχους της.

Η επίδειξη δύναμης ακολούθησε μια διήμερη άσκηση πυραύλων στον Κόλπο του Ομάν, με κωδικό Eqtedar-99 «Δύναμη». Η άσκηση ξεκίνησε με την επίσημη παράδοση και την έναρξη του «μπροστινού πλοίου βάσης» Makran, ενός πετρελαιοφόρου 228 μέτρων.

Οι σχέσεις των ΗΠΑ με το Ιράν έφτασαν στα χαμηλότερα επίπεδα κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Τραμπ, αφού ο πρώην Αμερικανός Πρόεδρος απομάκρυνε μονομερώς την Ουάσινγκτον από το πυρηνικό σύμφωνο που είχε υπογράψει η κυβέρνηση Ομπάμα με την Τεχεράνη και επέβαλε κυρώσεις για παραβατική συμπεριφορά.

Tags:
Ντόναλντ Τραμπ, πυρηνικά όπλα, πυρηνική συμφωνία, Κόλπος του Ομάν, Περσικός Κόλπος, ΗΠΑ, ταχύπλοο, σκάφη, Ιράν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK