00:23 06 ΜΑΡΤΙΟY 2021
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το υποβρύχιο Σόριου των Ιαπωνικών Δυνάμεων Αυτοάμυνας, συγκρούστηκε με φορτηγό πλοίο κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης και υπέστη ζημιές.

Σε σύγκρουση με φορτηγό πλοίο στον Ειρηνικό Ωκεανό ενεπλάκη το υποβρύχιο των δυνάμεων Άμυνας της Ιαπωνίας Σόριου (Soryu), όπως αποκαλύπτουν φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ιαπωνικής Δύναμης Αυτοάμυνας, αναφέρθηκε πως το πετρελαιοκίνητο υποβρύχιο επιθέσεων είχε συγκρουστεί με ένα εμπορικό πλοίο κοντά στο ακρωτήριο Ασιζίρι, στο νότιο νησί Σικόκου. Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Kyodo, ο «ιστός της κεραίας και άλλα άνω μέρη του υποβρυχίου υπέστησαν ελαφρά ζημιά» ενώ τρία μέλη του πληρώματος τραυματίστηκαν.

Οι φωτογραφίες που εμφανίστηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ωστόσο, δείχνουν περισσότερη ζημιά στο ιαπωνικό υποβρύχιο, συμπεριλαμβανομένων των καταδυτικών πτερυγίων, ενώ φαίνεται και ένα κενό κοντά στην κορυφή του πύργου αλλά και μια μεγάλη σχισμή στη δεξιά πλευρά του υποβρυχίου.

​Σύμφωνα με πληροφορίες, οι φωτογραφίες προέρχονται από αεροσκάφη θαλάσσιας περιπολίας που ανήκουν στην ιαπωνική ακτοφυλακή.

Για σύγκριση και για αξιολόγηση της ζημιάς, χρησιμοποιείται ένα άλλο υποβρύχιο του ίδιου τύπου, το υποβρύχιο Χακούρου.

Το ιαπωνικό υποβρύχιο Χακούρου
© Φωτογραφία : Cmdr. Christy Hagen
Το ιαπωνικό υποβρύχιο Χακούρου

Πως συνέβη το περιστατικό

Σύμφωνα με το The War Zone, το εμπορικό φορτηγό ήταν πιθανώς το Ocean Artemis, ένα φορτηγό πλοίο με σημαία Χονγκ Κονγκ, που μεταφέρει σιδηρομεταλλεύματα από την Κίνα. Το πλοίο είναι περίπου 17 φορές μεγαλύτερο από το υποβρύχιο, του οποίου το εκτόπισμα φτάνει μόλις τους 2.900 τόνους νερού.

Το υποβρύχιο Σόριου χτύπησε το φορτηγό πλοίο, καθώς άρχισε να αναδύεται κατά τη διάρκεια μιας εκπαιδευτικής αποστολής τη Δευτέρα. Επειδή το σύστημα επικοινωνίας του υποβρυχίου, το οποίο είναι τοποθετημένο στο ιστιοφόρο, υπέστη ζημιά από τη σύγκρουση, το πλήρωμα δεν μπόρεσε να αναφέρει το ατύχημα για αρκετές ώρες, έως ότου ήταν αρκετά κοντά στην ακτή για να καλέσουν τα κινητά τους τηλέφωνα.

Από το περιστατικό δεν υπήρξαν τραυματισμοί ή ζημιές στο φορτηγό πλοίο Ocean Artemis.

Tags:
πλοίο, Ειρηνικός Ωκεανός, σύγκρουση, υποβρύχιο, Ιαπωνία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK