05:06 07 ΜΑΡΤΙΟY 2021
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 30
Βρείτε μας

Κοινές ασκήσεις θα πραγματοποιήσουν το πολεμικό ναυτικό της Ρωσίας και του Ιράν στον Ινδικό Ωκεανό, με επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης και ασφάλειας ναυσιπλοΐας.

Με δηλώσεις του ο αναπληρωτής διοικητής του τακτικού στρατού του Ιράν Χαμπιμπολά Σαγιάρι διευκρίνισε πως οι ασκήσεις του ναυτικού της Ρωσίας και του Ιράν που θα πραγματοποιηθούν μέσα στον μήνα έχουν ως στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας στο βόρειο τμήμα του Ινδικού Ωκεανού.

«Αυτή θα είναι η δεύτερη τέτοια άσκηση για το Ιράν και τη Ρωσία. Θα πραγματοποιηθεί στον νότο της χώρας και θα στοχεύει στη διασφάλιση της ασφάλειας στον βόρειο Ινδικό Ωκεανό» ανέφερε ο Σαγιάρι, σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποιήθηκε στην ιστοσελίδα του στρατού.

Σημειώνοντας πως η άσκηση πραγματοποιείται ώστε να «μεταφέρει ένα σαφές μήνυμα», ο στρατιωτικός αξιωματούχος είπε πως θα γίνει παρουσία δυνάμεων του ρωσικού ναυτικού, του ιρανικού ναυτικού, καθώς και δυνάμεων του σώματος των Φρουρών της Επανάστασης.

Ο Σαγιάρι δεν διευκρίνισε την ημερομηνία των ασκήσεων, αν και την περασμένη Δευτέρα ο Ρώσος πρεσβευτής στο Ιράν Λέβαν Ντζαγκάριαν δήλωσε στο πρακτορείο Sputnik πως η άσκηση θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Φεβρουαρίου και θα εκπαιδεύσει, μεταξύ άλλων, τον διμερή ναυτικό συντονισμό για επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης και για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας.

Tags:
Σώμα Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης, ασφάλεια, στρατιωτικές ασκήσεις, Ναυτικό, Ινδικός ωκεανός, Ρωσία, Ιράν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK