14:31 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 30
Βρείτε μας

Υπέρ της διατήρησης διαύλων επικοινωνίας και διαλόγου μεταξύ της ΕΕ και Ρωσίας τάσσεται η Ελλάδα, σύμφωνα με τα όσα τόνισε ο εκπρόσωπος του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Η Ελλάδα τάσσεται υπέρ της διατήρησης διαύλων επικοινωνίας και διαλόγου μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ρωσίας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Παπαϊωάννου στο πλαίσιο της ενημέρωσης των διπλωματικών συντακτών.

«Πρώτα απ' όλα, θα ήθελα να τονίσω ότι μιλάμε για σχέσεις μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ρωσίας και όχι για διμερείς σχέσεις Ελλάδας και Ρωσίας. Αυτό είναι διαφορετικό» δήλωσε ο κ. Παπαϊωάννου, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη θέση της Ελλάδας αναφορικά με τις κυρώσεις για τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2 και για το εάν η Αθήνα αναμένεται να υποστηρίξει αυτές τις κυρώσεις.

«Η Ελλάδα πιστεύει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να διατηρήσει ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας και διαλόγου με τη Ρωσία, επειδή έχουμε πολλά κοινά προβλήματα. Επομένως, πρέπει πάντα να υπάρχει ένα ανοιχτό κανάλι» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν είναι ακόμη γνωστό εάν θα συζητηθεί ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream 2.

«Δεν γνωρίζω αυτή τη στιγμή εάν θα γίνει μια τέτοια συζήτηση. Θα υπάρξει μια ευρεία συζήτηση για τις σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας, και σε αυτό το πλαίσιο είμαστε μεταξύ των χωρών που τονίζουν ότι πρέπει να διατηρήσουμε τους διαύλους επικοινωνίας και διαλόγου» επισήμανε ο εκπρόσωπος του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Tags:
κυρώσεις, Ρωσία, Ευρωπαϊκή Ένωση, ΕΕ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK