04:05 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΑΠΟΨΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
Από
160
Βρείτε μας

Φεύγουν λοιπόν, τα «Λευκά κράνη» από τη Συρία. Δεν φεύγουν ακριβώς, τα αποσύρουν. Μια εύγλωττη πρακτική ομολογία, ότι αξίζει και πρέπει άλλη μια φορά να τονιστεί, τιμή και δόξα στους άνδρες του ρωσικού στρατού που ήρθαν, άλλαξαν το ρού των γεγονότων, έδωσαν αυτοπεποίθηση στο συριακό στρατό και ανέτρεψαν τα σχέδια των δυτικών.

Μέσα στο κατακαλόκαιρο έγινε η επιχείρηση εκκένωσης της Συρίας από τους διαβόητους άνδρες της πολυδιαφημισμένης «ανθρωπιστικής» οργάνωσης «Λευκά κράνη». Μέσω του Ισραήλ, από κει στην Ιορδανία και κατόπιν στη Βρετανία, τη Γερμανία, τον Καναδά.

Οποίος δυτικός «ανθρωπισμός»! Περισσότεροι από 800 άνθρωποι με μέλη των οικογενειών τους περισυλλέγονται από τις ηγεσίες χωρών της Δύσης, προφανώς αφού εκπλήρωσαν το «θεάρεστο» έργο τους στη Συρία. Το εκπλήρωσαν είναι τρόπος του λέγειν.

Το αδίστακτο και απάνθρωπο αυτό προπαγανδιστικό εργαλείο της Δύσης αποσύρεται από τη Συρία διότι ακριβώς απέτυχε στο στόχο του. Που δεν ήταν άλλος από τη δημιουργία «εικόνων» που να συνάδουν με τα στρατιωτικά σχέδια των δυτικών ηγεμόνων. Εκεί που εκείνοι ισοπέδωσαν την πόλη Ράκκα με βομβαρδισμούς σε κατοικημένες περιοχές, τα «λευκά κράνη» έστηναν χολιγουντιανές σκηνές φρίκης στο…Χαλέπι ως αποτέλεσμα τάχα των ρωσικών βομβαρδισμών. Εκεί που χάθηκε το παιγνίδι για τους τρομοκράτες του αυτοαποκαλούμενου «Ισλαμικού κράτους», να τα «Λευκά κράνη» που ανακαλύπτουν ρίψη χημικών στοιχείων στη συνοικία της Δαμασκού, Ντούμα.

Φυσικά από την πλευρά των δυνάμεων του Άσαντ… Και φυσικά, ο «ελεύθερος κόσμος», θεωρώντας «αδιάσειστα» τα αποδεικτικά στοιχεία των λευκόκρανων εργαλείων του, προχώρησε σε βομβαρδισμό της Συρίας…

Έλα όμως που συνέβησαν πράγματα «αλλόκοτα» για τους δυτικούς εμπνευστές των χολιγουντιανών σεναρίων.

Πρώτον, το σενάριο των χημικών ήταν τόσο κακοστημένο που λίγες μέρες αργότερα, στην καρδιά του δυτικού κόσμου, στη Χάγη, στα γραφεία του Οργανισμού Απαγόρευσης Χημικών Όπλων, (ΟΑΧΟ), εμφανίστηκαν 17 Σύριοι πολίτες από αυτούς που τους παρέσυραν στη χολιγουντιανή φιέστα, μαζί τους και ο μικρός Χασάν, που έγινε παγκοσμίως γνωστός με εκείνη τη φωτογραφία που του έπλεναν το πρόσωπο οι λευκόκρανοι προβοκάτορες για να τον «γλυτώσουν» από τα χημικά.

Πριν ακόμα μιλήσουν οι επισκέπτες στην έδρα του ΟΑΧΟ, ο αμερικανός εκπρόσωπος στον ΟΑΧΟ έτρεχε αγκομαχώντας στους εκπροσώπους των άλλων δυτικών χωρών και τους ζητούσε να μην πάρουν μέρος στη συνεδρίαση… διότι η ξεφτίλα ήταν αναπόφευκτη!

Δεύτερον, παρά τις διαβεβαιώσεις του Πενταγώνου ότι όλοι οι πύραυλοι που εκτοξεύτηκαν κατά της Συρίας βρήκαν το στόχο τους, ωστόσο, κάποιοι όχι μόνο δεν έσκασαν καν αλλά έπεσαν στα χέρια των δυνάμεων του Άσαντ και πολύ γρήγορα μεταφέρθηκαν στη Μόσχα.

Εκεί η μελέτη τους έδειξε πολλά και ενδιαφέροντα για τον τρόπο λειτουργία τους, έτσι κάποιοι στο Πεντάγωνο τραβάνε τα μαλλιά τους για τη «συμφορά» που τους βρήκε και ο εχθρός τους έχει πλέον «διαβάσει»!

Πώς λοιπόν, να αφήσουν στη Συρία τους καραγκιόζηδες με την επωνυμία «Λευκά κράνη», όταν στο Πεντάγωνο έτσι και αλλιώς έχουν μόνιμο πονοκέφαλο από τους δικούς τους εκπροσώπους της «μετριοπαθούς» συριακής αντιπολίτευσης μεγάλο μέρος των οποίων παραδόθηκε στον Άσαντ μαζί με τον εξοπλισμό που τους επέδωσαν οι πολυάριθμες αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες που τους «τάιζαν» και άρχισαν να «κελαηδούν»;

Φεύγουν λοιπόν, τα «Λευκά κράνη» από τη Συρία. Δεν φεύγουν ακριβώς, τα αποσύρουν. Μια εύγλωττη πρακτική ομολογία (γιατί στα λόγια δεν πρόκειται ποτέ η Δύση να αναγνωρίσει την ήττα της), ότι αξίζει και πρέπει άλλη μια φορά να τονιστεί, τιμή και δόξα στους άνδρες του ρωσικού στρατού που ήρθαν, άλλαξαν το ρού των γεγονότων, έδωσαν αυτοπεποίθηση στο συριακό στρατό και ανέτρεψαν τα σχέδια των δυτικών, στέλνοντας ταυτόχρονα στο καλάθι των αχρήστων τη γιγάντια και πολυδάπανη αυτή, απάνθρωπη, προπαγανδιστική μηχανή.

Τα «Λευκά κράνη», η «μετριοπαθής αντιπολίτευση» και όλα τα τεχνάσματα και οι μηχανισμοί που χρηματοδότησαν οι ηγεσίες των δυτικών χωρών παλιότερα, στη Γιουγκοσλαβία το 1999, στο Ιράκ το 2003, στα Αφγανιστάν κ.α. έφερναν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αυτή τη φορά στη Συρία απέτυχαν. Παρά την εν μέρει προώθηση της βρώμικης δουλειάς τους σε πλειάδα ΜΜΕ στην περιφέρεια επιρροής της Δύσης όπου ανεγκέφαλα και χωρίς τον κόπο ελέγχου των πληροφοριών τα περνούσαν στον κόσμο. (Η ελληνική ειδησεογραφία δεν αποτελούσε εξαίρεση).

Η ανατροπή αυτή έγινε και λόγω της ανάδειξης του αγγλόφωνου RT και του ειδησεογραφικού οργανισμού SPUTNIK, αλλά και από τα κοινωνικά δίκτυα ενημέρωσης. Ήταν τόση η αναλγησία των μεγάλων δυτικών — αμερικανικών κυρίως μέσων ενημέρωσης που ελέγχονται από το νεοφιλελεύθερο κατεστημένο που όχι μόνο στην περιφέρεια της «ηγεμόνος» αλλά και στο εσωτερικό των ΗΠΑ σήκωσαν μπαϊράκι μετά την αποτυχία εκλογής της «αγαπημένης» τους… Η έκφραση που κυριάρχησε το τελευταίο χρονικό διάστημα και χαρακτηρίζει τα μεγάλα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης είναι: fake news! Και ως γνωστόν, ανήκει στον αμερικανό πρόεδρο Τραμπ.

Η εκστρατεία με τα «Λευκά κράνη» ξεφουσκώνει και οι έμμισθοι «ανθρωπιστές» αυτής στρίβουν δια της… εκκένωσης!

Η επαίσχυντη προπαγανδιστική ιστορία με τα χημικά του Σαντάμ και τη θλιβερή σκηνή με το μπουκαλάκι που έδωσαν να επιδείξει στον ΟΗΕ, ένας κατά τα άλλα, σοβαρός στρατηγός των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, ο Κόλιν Πάουελ το 2003, που άνοιξε το δρόμο για τη διάλυση του Ιράκ, επίσης ξεφούσκωσε.

Όπως άρχισε να ξεφουσκώνει το «ευρωπαϊκό» αερόστατο υψηλής πτήσης που «ανέβασαν» την Ουκρανία οι ηγέτες της Δύσης το δίσεκτο Φεβρουάριο 2014 με το αιματηρό πραξικόπημα.
Όπως θα ξεφουσκώσει σύντομα και η βρώμικη επινόηση της βρετανικής κυβέρνησης κατά της Ρωσίας με την υπόθεση Σκριπάλ…

Προφανώς έχοντας υπ' όψιν αυτά και πλειάδα άλλων ανάλογων περιπτώσεων ο αμερικανός πρόεδρος Τραμπ επιδιώκει την αποκλιμάκωση της έντασης στις σχέσεις με τη Ρωσία. Είναι εκείνος που ανακοίνωσε πως θα ήθελε μια νέα συνάντηση με τον πρόεδρο Πούτιν.

Προφανώς διότι κατανοεί πως συμφέρει να κάνει κανείς με τη Ρωσία μπίζνες και όχι πόλεμο.

Σε μια τέτοια χρονική συγκυρία ο Έλληνας ΥΠΕΞ απαντώντας σε ερώτηση για τη διμερή σχέση με τη Ρωσία μίλησε για «κότες» και «κοτέτσια»… Αυτός, ο επίτιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας!

* Το Sputnik δεν υιοθετεί απαραίτητα τις απόψεις που εκφράζονται

Tags:
Δύση, βομβαρδισμοί, Λευκά κράνη, Μπασάρ Αλ Άσαντ, Συρία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK