20:11 09 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2019
Τζέφρι Πάιατ

ΗΠΑ, οι «σωτήρες του κόσμου» από τη ρωσική προπαγάνδα!

© Φωτογραφία : SOOC / Konstantinos Tsakalidis
ΑΠΟΨΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
Από
0 130
Βρείτε μας

Δηλώσεις επι δηλώσεων τις τελευταίες μέρες από Αμερικανούς επιτετραμμένους σε Ελλάδα και Ε.Ε. που πασχίζουν,εν όψει ευρωεκλογών, να μας «σώσουν» από τη ρωσική...προπαγάνδα! Ιστορίες απείρου κάλους για να γελά ο κάθε πικραμένος!

«Σοβαροί» άνθρωποι με επιβλητικό ύφος και στόμφο στο λόγο τους που δε σηκώνει αμφισβήτηση, μαζεύτηκαν στην Αθήνα, στην εκδήλωση της «εβδομάδας στρατηγικού διαλόγου για την παγκόσμια πρόκληση της παραπληροφόρησης», DisinfoWeek, που οργανώθηκε από το Ατλαντικό Συμβούλιο και την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα…
Η ίδια τεχνολογία μέσα από την οποία προκύπτει η παραπληροφόρηση μπορεί να αξιοποιηθεί για την αντιμετώπιση της, συμπέραναν μεγαλόσχημα οι ομιλητές! Γενικό και γενικά αποδεκτό συμπέρασμα…

Χρειάζεται όμως να γνωρίζει κανείς τις πηγές της παραπληροφόρησης…

Και εδώ έρχεται ο πολυπράγμων πρέσβης στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, για να κάνει «συγκεκριμένη» και αδιαμφισβήτητη την πηγή…

— Έχουμε δει αποδείξεις αυτού του είδους χειραγώγησης των πληροφοριών. Για παράδειγμα, τις ρωσικές προσπάθειες περί την Ορθόδοξη Εκκλησία, τις προσπάθειες να υποσκάψουν τον ρόλο του Οικουμενικού Πατριάρχη, ανέφερε ο πρέσβης Πάιατ.

Και έσπευσε πάραυτα να κάνει λεκτική «τρίπλα» και να τονίσει ότι δεν μπορεί να μας πει πως έχει δει στοιχεία για προσπάθειες ανάμειξης στις προσεχείς εκλογές…(Έχει αποδείξεις αλλά δεν τις έχει δει!).

Ο ίδιος, σε ομιλία του στη Θεσσαλονίκη αλλά και σωρεία συνεντεύξεων και δηλώσεων στον ελληνικό τύπο στη διάρκεια των δυο τελευταίων χρόνων δεν κάνει τίποτα άλλο παρά να επιμένει να μας «σώσει» από τη ρωσική επέμβαση και τη ρωσική παραπληροφόρηση, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, όπως τονίζει. Εκεί όπου ο Πάιατ έχει γίνει τακτικός επισκέπτης(για λόγους σωτηρίας μας, γαρ…). Ακόμα περισσότερο, προειδοποιεί για τη απειλή ρωσικής διείσδυσης στα Βαλκάνια!

Αλλά ας δούμε ποια είναι τα εργαλεία μέσω των οποίων γίνεται η παραπληροφόρηση που όλα δείχνουν, (χωρίς αποδείξεις όμως), ότι τα κινεί η…Ρωσία! Αναφέρω μόνο τρία από αυτά: Google, Facebook, Twitter!!!

Καθαρά 100% «ρωσικά» εργαλεία! Μόνο που δεν είπαν ότι είναι στην υπηρεσία του…Πούτιν!

Δε θα ήθελα να κάνω επι πλέον σχόλια για το θέμα. Αξίζει όμως να δημοσιοποιήσουμε τις τελευταίες κινήσεις της Ουάσιγκτον για το θέμα αυτό.

Η εφημερίδα «ΙΖΒΕΣΤΙΑ» αποκαλύπτει πως οι ΗΠΑ το δίχρονο 2019-2020, έχουν βάλει προς υλοποίηση σχέδιο αντιμετώπισης της ρωσικής επιρροής. Για το λόγο αυτό δημιουργούν ένα παγκόσμιο σύστημα κατά της ρωσικής επίδρασης στο εξωτερικό. Η Ουάσιγκτον στήνει ένα πλέγμα «Εθνικών Κέντρων Ψηφιακών Μελετών» με την προσέλκυση τοπικών ΜΜΕ και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ). Νωρίτερα η ίδια έχει φροντίσει να… δημιουργηθούν οι απαιτούμενες ΜΚΟ στην κάθε χώρα! (Ο αληστου μνήμης Αλεξ Ρόντος ηταν επικεφαλής μια ντουζίνες τέτοιων ΜΚΟ στην Ελλάδα)!

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα, τον ερχόμενο Απρίλιο-Μάιο, θα αρχίσουν να λειτουργούν τέτοια «Εθνικά Κέντρα», στη Γεωργία, τη Βαλτική αλλά και στα…Βαλκάνια!
Το βασικό καθήκον αυτών των «Κέντρων» είναι να ανακαλύπτουν και να εμποδίζουν την επίδραση της Μόσχας στην κοινή γνώμη των χωρών αυτών!

Προσέξτε την ουσία της αμερικανικής προσέγγισης… Όπως τονίζεται στο ρεπορτάζ, «σε πολλές χώρες που ανοίγουν τα προαναφερόμενα Κέντρα Ψηφιακών Μελετών, υπάρχει ένα συγκεκριμένο ποσοστό πληθυσμού το οποίο προσεγγίζει θετικά τη Ρωσία, εκφράζοντας συχνά ακόμα και συμπάθεια προς αυτή…».

Ακριβώς μια τέτοια κατάσταση θα αντιπαλέψουν τα υπό δημιουργία «Κέντρα»!

Δεν ξέρω εσείς αλλά έχω την εντύπωση ότι η όλη περιγραφή του «θεάρεστου» έργου των «Κέντρων», μια από τις χώρες που «φωτογραφίζει» ότι θα πρέπει να υλοποιηθεί το πρόγραμμά του είναι η Ελλάδα! Η έμφυτη και μακραίωνη φιλία και συμπάθεια ανάμεσα στους Ρώσους και τους Έλληνες πρέπει να…αντιμετωπιστεί!

Δεν συμπίπτει άραγε όλος αυτός ο σχεδιασμός με τα «έργα και ημέρες» του πρέσβη Πάιατ στη χώρα μας; Τα λεγόμενα του στη στην εκδήλωση του Ατλαντικού Συμβουλίου και της Disinfoweek;

Ειδικές «αποστολές μονιτόριγκ», σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΙΖΒΕΣΤΙΑ, θα εργαστούν ώστε να «ξεσκεπάσουν» τις επεμβάσεις της Μόσχας στις προεδρικές εκλογές στην Ουκρανία, στα τέλη Μαρτίου, αλλά κυρίως στις ευρωεκλογές του Μαίου!

(Στην Ουκρανία που από τους 44 υποψηφίους (!) δεν υπάρχει ούτε ένας, ας το πούμε έτσι, φιλορώσος!).

Τι διακήρυξε ο Πάιατ; Ακριβώς αυτό. «Οι ανοικτές κοινωνίες μας είναι ευάλωτες στα εργαλεία αυτά (παραπληροφόρησης). Αυτό το μάθαμε από τη δυσκολία στη διάρκεια των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ. Έχουμε στοιχεία για τέτοιου είδους χειραγώγηση της πληροφόρησης στην Ελλάδα»! «Συγκλονίστηκα», μας λέει, πως μπορεί η τεχνολογία να επηρεάσει τον τρόπο που σκέφτονται οι άνθρωποι…

Και εγώ νοιώθω «συγκλονισμένος» από το γεγονός ότι ένα τσούρμο νομικών σαϊνιών με επικεφαλής τον Γενικό Εισαγγελέα, Μίλλερ, στην Ουάσιγκτον δυο χρόνια τώρα ψάχνει αποδείξεις για «ρωσικό δάκτυλο» στις αμερικανικές εκλογές και ακόμα να βρει!!!

Το 2020, αναφέρεται στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της ΙΖΒΕΣΤΙΑ, τα σχέδια παίρνουν ακόμα πιο ευρεία διάσταση. Οι ΗΠΑ σκοπεύουν να ασκήσουν «ιδιαίτερο μονιτόριγκ» στις εκλογές στη Μολδοβία, το Καζαχστάν, τη Γεωργία, τη Λιθουανία, το Μαυροβούνιο, και βέβαια στη Βενεζουέλα…Η έδρα του γραφείου που θα συντονίζει όλο αυτό το πλέγμα ελέγχου, θα βρίσκεται, μαντέψτε πού; Ακριβώς, στην Ουάσιγκτον!

Κατανοώ απόλυτα εκείνον τον πρέσβη που επιδιώκει να χτίσει «την ελληνοαμερικανική σχέση υπό το πρίσμα των σχέσεων των δυο χωρών». Αναρωτιέμαι όμως τι τον «κόφτει» τότε η Ρωσία; Από πότε ένας πρέσβης που υπηρετεί σε μια συγκεκριμένη χώρα (Ελλάδα),αντλεί το δικαίωμα να στρέφεται εναντίον τρίτης χώρας με ξεδιάντροπο τρόπο και ανύπαρκτες κατηγορίες;

Μπορεί κανείς να αναφέρει έστω μια περίπτωση του ρώσου πρέσβη στην Αθήνα που να στράφηκε με δηλώσεις του εναντίον των ΗΠΑ;´Η του Κινέζου;´Η οποιασδήποτε άλλης χώρας;

Η διπλωματική πρακτική αλλά και η διπλωματική ηθική και…ετικέτα δεν επιτρέπουν κάτι τέτοιο.´Η μήπως ο Τζέφρι Πάιατ (που τόσο πολύ διαφημίστηκε από δημοσιογραφικές ορντινάτσες ότι αποτελεί κορυφαία διπλωματική μορφή των ΗΠΑ), έχει και κάποιον άλλο ρόλο εκτός αυτού του πρεσβευτή της χώρας του στην Αθήνα; Η θητεία του στην Ουκρανία που «συνέπεσε» με το αιματηρό πραξικόπημα του 2014, στο Κιέβο, κάνει εύλογα τα παραπάνω ερωτηματικά…

* Το Sputnik δεν υιοθετεί απαραίτητα τις απόψεις που εκφράζονται

Tags:
προπαγάνδα, Τζέφρι Πάιατ, Ρωσία, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK