23:41 01 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΑΠΟΨΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
Από
0 10
Βρείτε μας

Η κατάρριψη του Boeing των Μαλαισιανών Αερογραμμών τον Ιούλιο 2014 στον εναέριο χώρο της Ουκρανίας - ποιός τη θυμάται άραγε σήμερα; - δόθηκε με τέτοιο τρόπο από τα καθεστωτικά ΜΜΕ της Δύσης που φάνταζε ότι την ευθύνη φέρει η... Ρωσία! Πέντε χρόνια μετά τι απομένει ως... κατακάθι;

Έχω γράψει αρκετές φορές για το έγκλημα αυτό όπου έχασαν τη ζωή τους 298 αθώοι, τώρα το φέρνουν ξανά στην επικαιρότητα, ένας Γερμανός αναλυτής αλλά, κυρίως οι δηλώσεις του πρωθυπουργού της Μαλαισίας της χώρας που είχε την ιδιοκτησία του μοιραίου αεροσκάφους!

Ο Φλόριαν Ράτσερ, στην ιστοσελίδα, Heise, αναρωτιέται γιατί κανείς από όσους ενέχονται στην έρευνα των αιτιών της κατάρριψης δεν αποδίδει ευθύνες στην Ουκρανία; Ο ίδιος δηλώνει ότι μελέτησε την εισήγηση της Μικτής Ανακριτικής Ομάδας όπου υπάρχουν πολλά ακόμα αναπάντητα ερωτήματα κυρίως όσον αφορά τις αποδείξεις για το ποιος φέρει την ευθύνη, ωστόσο οι κυβερνήσεις της Ολλανδία και της Αυστραλίας έσπευσαν να ρίξουν τις ευθύνες στη… Ρωσία!

Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, γράφει ο Ράτσερ, πως στη Δύση κανένας δεν ασκεί κριτική στο Κίεβο το οποίο στα πλαίσια της λεγόμενης «αντιτρομοκρατικής επιχείρησης» στο Ντονμπάς έκανε χρήση των ενόπλων δυνάμεων του, μαζί και της πολεμικής αεροπορίας…

Πράγματι, ο κάθε προσεκτικός αναλυτής της συγκεκριμένης τραγωδίας δεν μπορεί να αφήνει απαρατήρητο το γεγονός ότι η ολλανδική πλευρά που έχει αναλάβει (από ποιόν;), τις έρευνες αποφεύγει, όπως ο διάολος το λιβάνι, να συμπεριλάβει σε αυτές και τα στοιχεία της ρωσικής έρευνας για τις συνθήκες της κατάρριψης, επιμένοντας να αφήνει έξω από το στόχαστρο το… Κίεβο! Το οποίο, αν μη τι άλλο, έχει πλήρη και αποδεδειγμένα την ευθύνη γιατί στον εναέριο χώρο της Ουκρανίας όπου γίνονται στρατιωτικές επιχειρήσεις, δεν επέβαλε απαγόρευση των υπεράκτιων πτήσεων; Εκτός αυτού, στην αποκαλούμενη «Μικτή Ανακριτική Ομάδα», όχι μόνο δεν λαμβάνονται υπόψιν τα στοιχεία της Ρωσίας, αλλά δεν επέτρεψαν τη συμμετοχή της χώρας που έχει άμεσο και έννομο συμφέρον να διαλευκανθεί το τι συνέβη, της Μαλαισίας…

«Δεν γνωρίζουμε γιατί μας απέκλεισαν από τις έρευνες αλλά εξ αρχής βλέπουμε ότι στην υπόθεση υπάρχει πολύ μεγάλο μέρος πολιτικής. Η ιδέα της έρευνας δεν ήταν να αναδειχτεί το τι έχει συμβεί, αλλά όλα στρέφονταν στην κατεύθυνση να αποδοθούν ευθύνες στους… Ρώσους», δήλωσε στην εφημερίδα, Malay Mail, ο πρωθυπουργός της χώρας, Μαχατχίρ Μοχάμαντ. Κατηγορούν τη Ρωσία αλλά με τι αποδείξεις; Γιατί δεν μας επιτρέπουν να έχουμε πρόσβαση στη μελέτη των «μαύρων κουτιών» του δικού μας αεροσκάφους; Ερωτήματα, όχι κάποιων… περιοίκων της υπόθεσης, αλλά του πρωθυπουργού της χώρας της οποίας η αεροπορική εταιρία σχεδόν κατέρρευσε μετά την εν λόγω τραγωδία!

Αμέσως μετά την κατάρριψη, βγήκε ο τότε αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα και «φωτογράφισε» τη Ρωσία και τους ένοπλους αυτονομιστές ως υπεύθυνους…

Αυτό κάνει συνεχώς η Δύση, εξηγεί ο αναλυτής, Λεονίτ Κρουτακοφ. Δημιουργεί συγκεκριμένο πληροφοριακό χώρο, όπου το σύνολο των χωρών της Δύσης σέρνεται σε αυτόν και ότι ειπωθεί εκλαμβάνεται ως… θέσφατο! Πάνω σε αυτή την «αλήθεια», στη συνέχεια στηρίζονται οι κάθε είδους κυρώσεις που ελήφθησαν τότε από τις ΗΠΑ και επέβαλλαν με κάθε τρόπο να γίνουν αποφάσεις της Ε.Ε.

Πέρασαν πέντε χρόνια, τελική απόφαση των εμπειρογνωμώνων δεν υπάρχει και η κατάσταση πάει να… ξεχαστεί! Οι ενδιάμεσες εισηγήσεις χωρίς να καταφέρουν να προσαρμόσουν τα… αποδεικτικά στην εκδοχή ευθύνης της Ρωσίας, εφθασαν να… γελοιοποιούνται με τις αναφορές τους!

Για να «αποδείξουν» ότι το αεροσκάφος επλήγη από πύραυλο εδάφους-αέρος που εκτοξεύτηκε από σημείο που βρισκόταν οι πολιτοφύλακες του Ντονμπάς δίνουν παραμέτρους που έρχονται σε αντίθεση με τους νόμους της… φυσικής! Πώς είναι δυνατό να έχει πληγεί η αριστερή πλευρά του αεροσκάφους από πύραυλο που εκτοξεύτηκε από σημείο του εδάφους που βρισκόταν… δεξιά αυτού;

Έκανε… ημικύκλιο; Απλά, το σημείο από το οποίο εκτοξεύτηκε — σύμφωνα με τους ερευνητές πάντα, διότι ακόμα δεν έχει αποδειχτεί αν επλήγη από πύραυλο ή από βλήματα που εξαπέλυσε πολεμικό αεροσκάφος που πετούσε στον ίδιο εναέριο χώρο, πιο χαμηλά — βρίσκεται στον έλεγχο του ουκρανικού στρατού! Οταν η φυσική δεν συνάδει με τις ανάγκες του αφηγήματος, τότε τόσο το χειρότερο για τη… φυσική!

Είναι πολλά ακόμα τα ερωτηματικά που ζητούν απάντηση, κυρίως από τους συγγενείς των αδικοχαμένων επιβατών, αρκετοί από τους οποίους έχουν χάσει κάθε ελπίδα να αποδοθεί δικαιοσύνη και αρχίζουν οι πρόσφυγες στα δικαστήρια. Για να βγάλουν την ουρά τους απ' έξω οι Ολλανδοί, αρχικά έστρεφαν τους συγγενείς να κάνουν μηνύσεις κατά της… Ρωσίας. Γρήγορα όμως φάνηκε ότι μια τέτοια κίνηση δεν έχει καμία προοπτική, απλά γιατί πέρα από τις διάφορες κατηγορίες, highly likely, κανένα δικαστήριο δεν μπορεί να αποφανθεί χωρίς χειροπιαστές αποδείξεις.

Άρα, τελικά εκείνο που απομένει είναι η αλλαγή πολιτικής στάσης της συλλογικής Δύσης στην πολύκροτη αυτή υπόθεση… Κάτι τέτοιο δεν διαφαίνεται άμεσα να γίνεται αν και φαντάζει σίγουρο ότι σε κάποια φάση η Δύση θα αποστασιοποιηθεί του θέματος και θα αφήσει την Ουκρανία ενώπιος ενωπίω με την πραγματικότητα!

* Το Sputnik δεν υιοθετεί απαραίτητα τις απόψεις που εκφράζονται

Σχετικά:

Ρώσος αξιωματούχος: Οι ερευνητές της συντριβής της πτήσης MH17 αγνόησαν ρωσικά δεδομένα
Τι απαντά η Μόσχα στις κατηγορίες της Ολλανδίας για την πτήση MH17
Tags:
MH17, Μαλαισία, Ουκρανία, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK