17:37 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΑΠΟΨΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
Από
0 0 0
Βρείτε μας

Έξαλλοι οπαδοί του καταζητούμενου Σαακασβίλι όρμησαν στο κοινοβούλιο της χώρας και ματαίωσαν τις εργασίες της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας. Μια κίνηση προετοιμασμένη με...οδηγούς αγγλόφωνους με αμερικανική προφορά και αντιρωσικά συνθήματα στα αγγλικά προς...εξωτερική κατανάλωση!

Αυτό που έγινε την Πέμπτη στη Τιφλίδα δεν έχει προηγούμενο σε χώρα η οποία σέβεται στοιχειωδώς τους όρους που αποδίδονται με την αρχαία ελληνική έκφραση: φιλοξενία!

Εδώ και παρά πολλά χρόνια έχει δημιουργηθεί και λειτουργεί ένας διεθνής κοινοβουλευτικός οργανισμός εκπροσώπων των ορθοδόξων χωρών. Η Ελλάδα και η Κύπρος μαζί με τη Ρωσία είναι μέσα στον πυρήνα της έναρξης αυτού του θεσμού προς ενίσχυση της ενότητας της ορθοδοξίας στον κόσμο. Φέτος, μετά από συνεργασία με τις αντίστοιχες αρχές της Γεωργίας, η Συνέλευση αποφασίστηκε να γίνει στην Τιφλίδα και όπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις, γίνεται στο κοινοβούλιο της χώρας, κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των χωρών τους γαρ...

Προεδρεύον της Συνέλευσης ήταν ο εκπρόσωπος της Ρωσίας, Σεργκέι Γαβρίλοφ, τον οποίο ο πρόεδρος της γεωργιανής Βουλής κάλεσε να πάρει τη θέση του στο προεδρείο αυτής. Λογική κίνηση φιλοξενίας, έννοια την οποία οι Γεωργιανοί διαδίδουν και καυχώνται ανά τους αιώνες...

Και, ω, του...θαύματος! Αμέσως ένας αριθμός εκατοντάδων «αγανακτισμένων» που...περιέργως πώς άρχισε να συρρέει κατά ομάδες έξω από το κτήριο της Βουλής, όρμησε μέσα κατάβρεξε τα ντοκουμέντα των κοινοβουλευτικών ορθοδόξων ανδρών, πέταξε από το προεδρείο τους εκπροσώπους της Ρωσίας και φώναζε συνθήματα κατά της χώρας και του...Πούτιν!

Μιχαηλίδης για επεισόδια στην Τιφλίδα: Η γεωργιανή πολιτική ηγεσία να αναλάβει τις ευθύνες της

Επι διήμερο οι συγκρούσεις με την αστυνομία ήταν ιδιαίτερα σκληρές, συνελήφθησαν εκατοντάδες διαδηλωτές, τραυματίστηκαν δεκάδες, ανάμεσα σε αυτούς και πολλοί αστυνομικοί!

Ο εξόριστος στην...Ουκρανία παλιός πρόεδρος της χώρας που καταζητείται από τις αρχές της Γεωργίας για εγκληματικές πράξεις αλλά καμμία...Ιντερπόλ δεν κουνά το...δακτυλάκι της να τον συλλάβει(επι ένα χρόνο γυρόφερνε στην Ευρώπη με επίκεντρο την Ολλανδία), ο διαβόητος Μιχαήλ Σαακασβίλι, καλούσε τους διαδηλωτές να ανατρέψουν την κυβέρνηση και το κοινοβούλιο που έγινε «εργαλείο στα χέρια της ρωσικής προπαγάνδας»!

Η νέα πρόεδρος της χώρας, Σαλομέ Ζουραμπισβίλι, καυτηρίασε εκείνους που επιχειρούν από το εξωτερικό να επέμβουν στις γεωργιανές υποθέσεις. Ο κάθε λογικός άνθρωπος σε αυτή τη φράση θα έβλεπε ότι...φωτογραφίζει τον Σαακασβίλι. Πράγματι αυτόν εννοούσε...Έλα όμως που συνέχισε στα περί ευθυνών για τις ταραχές στην Τιφλίδα: η Ρωσία είναι εχθρός και κατακτητής...η διαίρεση της γεωργιανής κοινωνίας σήμερα δεν συμφέρει κανέναν παρά μόνο τη...Ρωσία!

Εδώ η...σχιζοφρένεια σπάει... ρεκόρ!

Ένταση στη Γεωργία: Ο Μάρκος Μπόλαρης μιλά για την εισβολή εθνικιστών και όσα εκτυλίχθηκαν στη βουλή

Ο μέγας αντίπαλος της Ζουραμπισβίλι, ο Σαακασβίλι, οργανώνει ταραχές και προβοκάτσια κατά των εκπροσώπων της Ρωσίας σε ένα διεθνούς επιπέδου φόρουμ, εκείνη καταγγέλει έξωθεν υποκίνηση (σωστά), αλλά κατακεραυνώνει το...θύμα αυτής της προβοκάτσιας, τη...Ρωσία!

Στο δια ταύτα, η Μόσχα δεν μπορεί πλέον να...θωπεύει επ´άπειρον την ηλιθιότητα και την πολιτική αγυρτεία στη Γεωργία. Ο πρόεδρος Πούτιν εξέδωσε διάταγμα με το οποίο απαγορεύει τις πτήσεις των αεροπορικών εταιριών στην Τιφλίδα και της γεωργιανής στη Ρωσία. Η οποία, εκτός των άλλων, έχει βάλει «φέσι» στις ρωσικές υπηρεσίες αεροναυσιπλοοίας εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια!
Η Μόσχα στις επόμενες μέρες θα απομακρύνει από τη Γεωργία όλους τους πολίτες της για λόγους ασφαλείας. Τα μέτρα θα αποσυρθούν όταν θα εκλείψουν οι κίνδυνοι για την ασφάλεια των πολιτών της στη χώρα αυτή.

Μετά την κρίση που πέρασαν οι σχέσεις των δυο χωρών όταν 11 χρόνια πριν ο τότε πρόεδρος Σαακασβίλι εξαπέλυσε επίθεση κατά της ανυπότακτης αυτόνομης Δημοκρατίας της Νότιας Οσετίας σκοτώνοντας δεκάδες «κυανόκρανους» Ρώσους στρατιώτες που βρισκόταν εκεί με απόφαση του Σ.Α. του ΟΗΕ, η απομάκρυνση Σαακασβίλι από την εξουσία έδειξε ότι θα ανοίξει δρόμους επαναφοράς των σχέσεων. Ξεκίνησε η αεροπορική σύνδεση που είχε διακοπεί, άνοιξαν τα σύνορα, η Μόσχα ήρε τις κυρώσεις των γεωργιανών προϊόντων...Χιλιάδες Ρώσοι επισκέπτες άρχισαν να ταξιδεύουν πάλι σε αγαπημένες τους από παλιότερα περιοχές της Γεωργίας. Τα εισροή εσόδων από τον ρωσικό τουρισμό ήταν αισθητή.

- Είναι πολύ κακό αυτό που έγινε. Η απαγόρευση πτήσεων θα επιδράσει αρνητικά. Οι Ρώσοι τουρίστες στο ξενοδοχείο μας αποτελούν τώρα μεγάλο μέρος των ενοίκων, εξηγεί εκπρόσωπος μεγάλου ξενοδοχειακού συγκροτήματος στην Τιφλίδα. Βρισκόμαστε στην αρχή της σεζόν και η...αναλγησία εκείνων που οργάνωσαν την αντιρωσική προβοκάτσια έγραψε στα παλιά της τα παπούτσια το συμφέρον των επαγγελματιών της χώρας.

Τέλος, υπάρχει ένα ακόμα «λεπτό» σημείο στις ασχήμιες των εμπνευστών των καλά οργανωμένων ταραχών. Σε μια καθαρά ορθόδοξη χώρα η εκκλησία της οποίας, παρά τις δυσκολίες των προηγούμενων χρόνων, κράτησε ως «κόριν οφθαλμού» τις αδελφικές σχέσεις με τη ρωσική εκκλησία, έρχονται τώρα πληρωμένοι προβοκάτορες να πλήξουν ακριβώς αυτή την ενότητα! Τυχαία άραγε;
Οι θλιβερές εξελίξεις στη παγκόσμια ορθοδοξία με την προσπάθεια απόσχισης της ουκρανικής εκκλησίας από τη μητέρα-ρωσική,( με ανιστόρητη πρωτοβουλία του πατριάρχη Βαρθολομαίου), οι κινήσεις που προωθούνται σε Μαυροβούνιο και Βόρεια Μακεδονία από υπερατλαντικούς σπόνσορες με στόχο την ενότητα της σερβικής ορθοδοξίας, όλα αυτά οδηγούν σε σκέψεις πως οι ταραχές στην Τιφλίδα, και μάλιστα σε...ανύποπτο χρόνο, κάθε άλλο παρά τυχαίες ήταν.

* Το Sputnik δεν υιοθετεί απαραίτητα τις απόψεις που εκφράζονται

Tags:
Ρωσία, Γεωργία, Τιφλίδα, Σαακασβίλι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK