ΑΠΟΨΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
Από
0 80
Βρείτε μας

Η γιγάντια, πολυδάπανη και εν πολλοίς βρώμικη προσπάθεια βιασμού των συνειδήσεων των κοινωνιών των βαλκανικών χωρών στοχεύει στη δημιουργία μιας εικόνας «επιθετικότητας» της Ρωσίας, και ως...συνέπεια «τρέξτε όλοι να κρυφτείτε μπαίνοντας στο...ΝΑΤΟ»!

Αμερικανοί πρέσβεις, ειδικοί απεσταλμένοι, ΝΑΤΟικοί στρατηγοί των γυαλιστερών παρκέτων συνοδευόμενοι από κουστωδία κρυφών και φανερών πρακτόρων έχουν εξαπολυθεί να πείσουν τους λαούς των Βαλκανίων για το «θανάσιμο κίνδυνο» που διατρέχουν από την...αρκούδα!

Ο «δικός» μας, Τζέφρι Πάιατ, όπου πάει και όπου σταθεί με ότι και αν ασχοληθεί από Αλεξανδρούπολη μέχρι Κρήτη, ένα πράγμα δεν «ξεχνά» ποτέ. Τη ρωσική «επιθετικότητα», (Κρεμλίνου και ρωσικής ορθοδόξου εκκλησίας), και το δύσκολο έως...ηρωικό καθήκον της υπερατλαντικής χώρας του, να μας...σώσει!

Και νά, προτάσεις για νέες βάσεις και έωλες ενεργειακές συνεργασίες κόντρα σε κάθε λογική των νόμων της ανταγωνιστικής αγοράς... Την ίδια τακτική και φραστική μεθοδολογία ακολουθούν και οι άλλοι αμερικανοί γυρολόγοι στις χώρες των Βαλκανίων, της Μέσης Ανατολής...

Ένα απλοϊκιστικό και εν πολλοίς...πρόστυχο αφήγημα-προσέγγιση: οι Ρώσοι πάνε με κείνους άρα ενάντια σε σας...οι Ρώσοι αποσταθεροποιούν την περιοχή άρα...κινδυνεύετε!

Οι δυνατότητες υπερπολλαπλασιασμού των fake news, μέσα από τα δικά τους «διεθνή» ΜΜΕ και τα κατά χώρα παραρτήματα τους, τα κάνει να εκλαμβάνονται ως...θέσφατα!

Μας αφορά, ωστόσο, η θέση και της Ρωσίας στα ζητήματα αυτά και μάλιστα εκείνη που εκφράζεται με τον πιο επίσημο και υπεύθυνο λόγο:

- Η Ρωσία ποτέ δεν συνεργάζεται με κάποιον ενάντια σε κάποιον άλλο, τονίζει ο ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ, μιλώντας στη συγκεκριμένη περίπτωση για τη σχέση της χώρας του με τη γειτονική μας Σερβία. Είμαστε έτοιμοι για μια ευρεία συνεργασία με κάθε χώρα που θα ήθελε τέτοια συνεργασία, λέει...

Ναι, η Μόσχα χαιρετίζει την πολιτική της Σερβίας να κρατήσει στρατιωτική ουδετερότητα.

- Δυστυχώς, τονίζει ο Λαβρόφ, δεν είναι όλοι οι γείτονες της Σερβίας ικανοί να αντισταθούν στις έξωθεν πιέσεις που, σε αντίθεση με τη θέληση της πλειοψηφίας των πολιτών, τους σέρνουν στην τροχιά του ΝΑΤΟ για να έχουν τάχα κάποιες ανύπαρκτες εγγυήσεις ασφάλειας...

Να και ένα άλλο θέμα που σχετίζεται με την ελληνική...γειτονιά! Η Συρία...

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Βενιαμίν Νετανιάχου, πέντε μέρες πριν τις εκλογές στη χώρα του, σπεύδει για δεύτερη φορά μέσα στο 2019, να συναντηθεί με το πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, αυτή τη φορά στο Σότσι. Εκτός των διμερών σχέσεων, η συζήτηση των δύο ηγετών περιείχε και το θέμα των εξελίξεων στη Συρία.

Για τη Μόσχα, ο πόλεμος στη Συρία τελείωσε! Με την έννοια των στρατιωτικών επιχειρήσεων. Παραμένουν επιμέρους θύλακες έντασης, στο Ιντλίμπ και στην Ανατολική όχθη του Εφράτη...Είναι οι δύο περιοχές που δεν ελέγχει ο συριακός στρατός. Το συμπέρασμα βγαίνει αβίαστα. Όπου έχει τον έλεγχο ο στρατός της χώρας, επικρατεί πλέον ηρεμία και, το σημαντικότερο (που αποσιωπούν επίμονα τα μεγάλα δυτικά ΜΜΕ), είναι το γεγονός ότι εκατοντάδες -προς το παρόν- πολίτες καθημερινά επιστρέφουν και επιδιώκουν να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους!

Το 2011, όταν οι...δημοκρατικές δυνάμεις επεδίωκαν με τα χέρια των τρομοκρατών (που οι ίδιες όπλισαν) να...εκδημοκρατίσουν τη Συρία μέσω της διάλυσης της κρατικής της υπόστασης, τότε και η Τουρκία και το Ισραήλ κάθε άλλο παρά βρέθηκαν στο πλευρό της συριακής ηγεσίας. Η εικόνα άλλαξε άρδιν μόνο μετά την παρέμβαση της Ρωσίας και το τσάκισμα του μεγαλύτερου μέρους της στρατιωτικής δύναμης του αποκαλούμενου Ισλαμικού κράτους.

Στην Άγκυρα όταν είδαν να διαλύεται από τη ρωσική αεροπορία ο οδικός στόλος των 1500 βυτιοφόρων που έκαναν αφαίμαξη συριακού  πετρελαίου, όταν διαισθάνθηκαν ότι η κατάρρευση της κρατικής υπόστασης ματαιώθηκε λόγω της ρωσικής συνδρομής, αναγκάστηκαν να «διαβάσουν» γρήγορα τα καινούργια δεδομένα και να κάνουν στροφή 180 μοιρών!

Η Τουρκία μαζί με το Ιράν συμφώνησαν με την πρωτοβουλία της Ρωσίας να εργαστούν ως εγγυήτριες δυνάμεις στη διευθέτηση της κρίσης στη Συρία...

Τώρα, στο Σότσι, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, πέρα από τις πάγιες αιτιάσεις ενάντια στην παρουσία του Ιράν στη Συρία, συμφώνησε με το Ρώσο πρόεδρο ότι πρέπει να εξασφαλιστεί στην πράξη και όχι στα λόγια η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα της Συρίας!

Ακόμα περισσότερο, σύμφωνα με τα λόγια του ΥΠΕΞ, Λαβρόφ, μετά τη ρωσοισραηλινή συνάντηση στο Σότσι, «τονίστηκε η πλήρης αντιπαραγωγικότητα των κυρώσεων των ΗΠΑ και ορισμένων ευρωπαϊκών χωρών ενάντια στη νόμιμη κυβέρνηση της Συρίας. Και, νομίζω, διαπιστώσαμε την κατανόηση των Ισραηλινών εταίρων μας...».

Σε δύο «καυτές» περιοχές της ευρύτερης ελληνικής γειτονιάς, η εικόνα της fake...επιθετικότητας της Μόσχας  που επιχειρούν να κατασκευάσουν διαλύεται απο την πραγματική εικόνα  των εξελίξεων.

Θα άξιζε πάνω σε αυτά να προβληματίζονται στην Ελλάδα και κάποιοι «υπερπατριωτικοί» κύκλοι που χρεώνουν τη Ρωσία στη...Τουρκία (!), αλλά και θεωρητικοί των τάχα ίσων αποστάσεων από τα «ιμπεριαλιστικά κέντρα»!

* Το Sputnik δεν υιοθετεί απαραίτητα τις απόψεις που εκφράζονται

Tags:
ΝΑΤΟ, Τζέφρι Πάιατ, Ελλάδα, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK