06:30 08 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΑΠΟΨΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
Από
0 62
Βρείτε μας

Η Βουλή της Πολωνίας ψήφισε απόφαση, με την οποία κατηγορεί τη... Ρωσία για «διαστρέβλωση» της ιστορίας του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου. Τονίζει, ότι ευθύνη για την έναρξη έχουν εξίσου Γερμανία και... ΕΣΣΔ! Πρόσφατα, ανάλογη απόφαση ψήφισε και το Ευρωκοινοβούλιο!

Καταδικάζουν, λοιπόν, οι Πολωνοί βουλευτές τις «αναληθείς και προβοκατόρικες» διακηρύξεις της Ρωσίας για ευθύνες της Πολωνίας στην έναρξη του πολέμου. Και παραλαμβάνουν ξαναζεσταμένο το... έδεσμα των μαγειρείων της διαστρέβλωσης ότι ο πόλεμος ήταν αποτέλεσμα του Συμφώνου Μόλοτοφ-Ρίμπερτροπ (ΥΠΕΞ ΕΣΣΔ-Γερμανίας), τον Αύγουστο 1939! Άρα φταίνε οι... άλλοι. Η πολωνική ηγεσία, τότε... αθώα και... πάλλευκη, δεν φέρει ευθύνη για την τραγωδία που πέρασε ο πολωνικός λαός...

Η δυτική ιστοριογραφία, κυρίως στην εποχή πλήρους επικράτησης της αμερικανικής προσέγγισης ιστορικών πραγμάτων, αποφεύγει όπως ο διάολος το λιβάνι τη διαλεκτική διασύνδεση του συνόλου των γεγονότων. Απομονώνει ότι θέλει, όπως το θέλει, και το παρουσιάζει ως απόλυτη αλήθεια! 

Έτσι, παρουσιάζει ότι το Σύμφωνο Μη επίθεσης μεταξύ χιτλερικής Γερμανίας και ΕΣΣΔ τον Αύγουστο 1939, άνοιξε τον δρόμο επίθεσης του Χίτλερ την 1/9/39!

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν αναγκάστηκε, τον περασμένο Δεκέμβρη, να βάλει... φωτιά στα μπατζάκια Πολωνών και ευρωπαίων συνολικά, δίνοντας στην επικαιρότητα πλήρη ντοκουμενταρισμένη εικόνα της κατάστασης, που επικρατούσε στο μεσοδιάστημα των δυο Παγκόσμιων Πολέμων!

Επιγραμματικά μόνο: Οι πρώτοι που υπέγραψαν Σύμφωνο μη επίθεσης μεταξύ τους ήταν χιτλερική Γερμανία με την... Πολωνία, το 1934!Το Σύμφωνο Χίτλερ-Πιλσούτσκι!

Το 1935, η Μεγάλη Βρετανία έδωσε στον Χίτλερ δυνατότητα δημιουργίας στόλου, αν και αυτό απαγορεύονταν από τη Συνθήκη των Βερσαλλιών, που όρισε τα αποτελέσματα του Α' Παγκοσμίου Πολέμου!

Τον Σεπτέμβριο 1938, ήρθε το Σύμφωνο του Μονάχου και η Διακήρυξη Χίτλερ-Τσάμπερλεν. Αποτέλεσμα αυτής, ήταν ο διαμελισμός της Τσεχοσλοβακίας, όπως συμφώνησαν η Μεγάλη Βρετανία, ΗΠΑ, Γαλλία και Γερμανία! Για να μειώσουν, τάχα, τις ορέξεις του Χίτλερ!

Μόλις τώρα υποστήκαμε μια πλήρη και άνευ όρων ήττα. Η Τσεχοσλοβακία τσακίστηκε, εγκαταλείφθηκε από όλους μας...Ήρθε η ώρα να κοιτάξουμε την αλήθεια κατάματα, να πάψουμε να κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας... Λόγια του Ουίνστον Τσώρτσιλ στο βρετανικό κοινοβούλιο, στις 5/9/38, μετά την επιστροφή του από το Μόναχο! Τι είπε; Ότι μόλις τώρα η δυτική δημοκρατία... πούλησε ένα σύμμαχο της!

Η ΕΣΣΔ, δια του λαϊκού κομισάριου εξωτερικών, Λιτβίνοφ, στη Σύνοδο της Λίγκας των Εθνών, καταδίκασε αυτό το Σύμφωνο.

  • Τον Δεκέμβριο 1938, έσπευσαν οι Γάλλοι να υπογράψουν στο Παρίσι, κοινή διακήρυξη των ΥΠΕΞ, Μπονέ-Ρίμπερτροπ!
  • Τον Μάρτιο 1939, στο Βερολίνο, άλλη μια υπογραφή Συμφώνου μη επίθεσης, μεταξύ Γερμανίας και Δημοκρατίας Λιθουανίας!
  • Και, τέλος, στις 7/6/39 ανάλογο Σύμφωνο του γερμανικού Ράιχ με τη Λετονία!

Ο Πούτιν επιμένει ότι το διάστημα πριν τον πόλεμο (1938-39), η ΕΣΣΔ εξάντλησε όλα τα περιθώρια για τη δημιουργία πανευρωπαϊκού συστήματος ασφαλείας, ουσιαστικά πρότεινε τη δημιουργία αντιφασιστικής συμμαχίας! Και μόνο όταν εξάντλησε κάθε δυνατότητα επίτευξης, τελευταία πήγε στην υπογραφή του Συμφώνου μη επίθεσης με το Βερολίνο!

Για τον ρόλο της πολωνικής ηγεσίας!

Η Συνθήκη των Βερσαλλιών καθόριζε νέα σύνορα μεταξύ των χωρών. Η περιοχή Σουδετίας πέρασε στην Τσεχοσλοβακία αλλά οι κάτοικοι στην πλειοψηφία ήταν Γερμανοί! Εκτός του Χίτλερ, από τη Συμφωνία του Μονάχου, εποφθαλμιούσε σε κέρδη και η Πολωνία!
Στις 25 Μάη 1938, ο σοβιετικός εκπρόσωπος Λιτβίνοφ, έχει εμπιστευτική συνομιλία με το Γάλλο πρωθυπουργό, Έντουαρντ Νταλαντιέ που ενημέρωσε για τις προθέσεις της Πολωνίας!

Ο Νταλαντιέ εξηγεί στο Λιτβίνοφ ότι ο Πολωνός πρέσβης, Λουκασέβιτς, στο ερώτημα αν η χώρα του επιτρέψει στα Σοβιέτ να περάσουν προς βοήθεια της Τσεχοσλοβακίας, απάντησε κατηγορηματικά, «όχι». Στο ερώτημα αν επιτρέψει, τουλάχιστον να πετάξουν σοβιετικά αεροπλάνα, απάντησε: «θα τα ρίξουμε»! Μετά από τις απαντήσεις αυτές, ο Γάλλος πρωθυπουργός τόνισε στον Λιτβίνοφ ότι δεν βλέπει λόγο συνέχισης της γαλλοπολωνικής συμφωνίας συνεργασίας, αλλά και δεν μπορεί να συνδράμει την Τσεχοσλοβακία, αφού η Βαρσοβία αρνείται κάθε εμπλοκή.

Άρα, ούτε εδώ η Μόσχα που προσφέρθηκε να συνδράμει την Πράγα, βρήκε υποστήριξη. Η συμφωνία αλληλοβοήθειας, ΕΣΣΔ-Τσεχοσλοβακίας μπορούσε να υπάρξει μόνο αν συμμετείχε και η Γαλλία!

Η στάση της πολωνικής ηγεσίας ήταν καθαρά φιλοχιτλερική και προσπαθούσε να βγάλει όφελος προσφέροντας στο Ράιχ...υπηρεσίες!
Αυτό δεν έσωσε τον πολωνικό λαό από τη χιτλερική θηριωδία.

Δεν είναι τυχαίο ότι τα μεγαλύτερα κέντρα συγκέντρωσης των χιτλερικών στήθηκαν στην Πολωνία που είχε πριν τον πόλεμο γύρω στα 3,5 εκ. πολίτες εβραϊκής καταγωγής!

Η σύγχρονη πολωνική ηγεσία που επιδιώκει να γίνει το... μαντρόσκυλο των ΗΠΑ στην Ευρώπη (κυρίως μετά την αποχώρηση της Αγγλίας), πρωτοστατεί στη νέα έκδοση της αντιρωσικής υστερίας, στο ξήλωμα μνημείων των σοβιετικών απελευθερωτών της, στο... στρουθοκαμηλισμό έναντι των πραγματικών γεγονότων της εποχής πριν την έναρξη του πολέμου! Δείχνει τη μεγαλύτερη επιμέλεια προς τις αμερικανικές επινοήσεις που με χαλκευμένα αρχεία επιχειρούν να ταυτίσουν το Χίτλερ με το Στάλιν, τον ηγέτη της χώρας που σήκωσε το μεγαλύτερο βάρος του καταστροφικότερου πολέμου στην ιστορία της ανθρωπότητας!

  • Ο κόκκινος στρατός γιορτάζει την 27 επέτειο της ίδρυσης του, θριαμβευτικά, έχοντας κερδίσει τα απέραντα χειροκροτήματα των συμμάχων, έγραφε στις 22 Φεβρουαρίου 1945 ο Τσώρτσιλ σε προσωπική επιστολή του προς τον Στάλιν! (Ίδρυση κόκκινου στρατού 23/2/1918)!
  • Η αδιάκοπη, περιφανής νίκη του κόκκινου στρατού μαζί με τις δυνάμεις των  Ηνωμένων Εθνών στο Νότο και τη Δύση, εξασφάλισαν τη γρήγορη επίτευξη του κοινού μας στόχου, την ειρήνη της γενιάς μας, με κατανόηση και συνεργασία, ανέφερε με τη σειρά του σε επιστολή προς τον Στάλιν ο αμερικανός πρόεδρος, Ρούζβελτ...

Ειδικά για τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα ο Στάλιν εξύμνησε την αντίσταση στην Ελλάδα αναγνωρίζοντας τη σημαντική συμβολή στην απασχόληση μεγάλων δυνάμεων και τελικά την καθυστέρηση επί εξάμηνο των χιτλερικών να βγουν στη Βόρεια Αφρική...
Τον ερχόμενο Μάιο, δεκάδες ηγέτες, μαζί και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν πάρει πρόσκληση να παραστούν στις εκδηλώσεις για τα 75χρονα της μεγάλης αντιφασιστικής νίκης, στην κόκκινη πλατεία της Μόσχας...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ιστορικός αναθεωρητισμός: Ποιος κέρδισε τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και ο ρόλος του Χόλιγουντ

* Το Sputnik δεν υιοθετεί απαραίτητα τις απόψεις που εκφράζονται

Tags:
ΕΣΣΔ, Βλαντίμιρ Πούτιν, Ρωσία, Β' Παγκόσμιος Πόλεμος, Πολωνία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK