06:59 02 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΑΠΟΨΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
Από
0 103
Βρείτε μας

Ο καγκελάριος της Αυστρίας, Σεμπαστιάν Κουρτς, δηλώνει έτοιμος να εμβολιαστεί με ρωσικό ή κινεζικό εμβόλιο αν αυτά πιστοποιηθούν από τον ΕΜΑ! Οι εξελίξεις παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκου αποτελεί το τελευταίο «φύλο συκής» στη δυτική αναλγησία...

Πριν τρεις και πλέον μήνες ο Βλαντίμιρ Πούτιν ενημέρωσε τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Γκουτιέρες, ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να προμηθεύσει τον Οργανισμό με εμβόλια, αρχικά για τον εμβολιασμό των εργαζομένων εκεί. Ο γενικός γραμματέας ευχαρίστησε και τόνισε ότι η Μόσχα είναι η μόνη που έκανε τέτοια πρόταση. Το θέμα, τότε, καταποντίστηκε έως... εξαφανίστηκε από τον καθεστωτικό Τύπο! Προείχε, φυσικά, η... εκτόξευση της μετοχής των πολυεθνικών στο χρηματιστήριο! Κοντός ψαλμός αλληλούια... Σήμερα, όταν το σύνολο των χωρών της Ευρώπης, μαζί και η Ελλάδα, ζει εν αναμονή ενός νέου, πιο σκληρού lockdown, η απαξίωση και ο αστήρικτος κριτικός τόνος στις ανακοινώσεις ανευθυνο-υπεύθυνων παραγόντων αλλάζει...

Ο γηραιός «υπουργός» μας επί των Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ και... Άμυνας, Ζοζέπ Μπορέλ, ενώ κάθε τόσο προς τη Μόσχα συνέχιζε τα «της κριτικής για το θέμα του κατάδικου, πλέον, Ναβάλνι», ωστόσο, στην κοινή συνέντευξη με τον Λαβρόφ, όχι μόνο τον συνεχάρη για την επιτυχία του εμβολίου Sputnik V, αλλά εξέφρασε πεποίθηση για γρήγορτην η πιστοποίησή του στον ΕΜΑ.

Ακούστηκε ότι η επιτυχία του ρωσικού εμβολίου σημαίνει ότι η ανθρωπότητα έχει πιο πολλά εργαλεία στην πάλη κατά της πανδημίας! Έκφραση σωστή. Πλην όμως... ανατρεπτική εν πολλοίς, όσον αφορά την πραγματικότητα! Διότι η ανθρωπότητα (κατά τη δυτική προσέγγιση), έχει πολλά εργαλεία που δουλεύουν καλά και με την προσθήκη του εμβολίου της Ρωσίας «έχει πιο πολλά»!

Φαρισαϊσμός!

Η Ρωσία δημιούργησε πρώτη στον κόσμο το εμβόλιο, το οποίο όλοι τους χλεύαζαν επί μήνες! Τώρα που αποδείχτηκε ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες τα έκαναν μαντάρα ακολουθώντας επιλεκτικά τη «γραμμή» και τις επιταγές των πολυεθνικών, αλλάζουν γραμμή πλεύσης, ωστόσο, επιμένουν να βγαίνουν από... πάνω! Ας είναι. Οι πολίτες κατανοούν.

Τώρα λοιπόν, όπως ανέφεραν αναλυτές στη Μόσχα, αποδεικνύεται ότι από τον Αύγουστο 2020 ακόμα, σειρά κλινικών ερευνών του Sputnik V, έγινε στις... ΗΠΑ, άρα εκεί γνωρίζουν πρώτοι και από πρώτο χέρι περί τίνος πρόκειται! Από το φθινόπωρο του 2020 είναι ενημερωμένα, επίσης, τα σημαντικότερα ευρωπαϊκά, βρετανικά ιδρύματα για τις ιδιότητες και την ουσία του εμβολίου. Απόδειξη ότι η βρετανοσουηδική AstraZeneca, κατανοώντας την αδυναμία της να παράγει εμβόλιο υψηλής αποτελεσματικότητας, τον Δεκέμβριο του 2020 ξεκίνησε συνεργασία με το ρωσικό Ινστιτούτο Γκαμαλέγια

Πριν την εκπνοή του 2020, τη Ρωσία επισκέφθηκε πολυμελής ιατρική ομάδα Ούγγρων ιολόγων, παρά τις απειλές και παροτρύνσεις των Βρυξελλών να μη βγουν από τα συμμαχικά πλαίσια! Η Ουγγαρία είναι η πρώτη χώρα-μέλος της Ε.Ε. που όχι μόνο προμηθεύτηκε, αλλά και πιστοποίησε το Sputnik V

Τώρα και ο πρωθυπουργός της γειτονικής Τσεχίας, ο Μπάμπιτς, δηλώνει έτοιμος να το προμηθευτεί έστω και μέσω... Ουγγαρίας.

Για τις προγενέστερες δηλώσεις Μέρκελ, Μακρόν, Ισπανού πρωθυπουργού κ.ά. ηγετών χωρών της Ε.Ε. έχουμε ξαναγράψει. Οι Βρυξέλλες ακόμα σιωπούν! Ακούει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν;

Το εμβόλιο Sputnik V είναι το φαβορί στη μάχη κατά της πανδημίας. Δεν είναι «προπαγανδιστική» φράση του υποφαινόμενου, αλλά τίτλος σε πρωτοσέλιδο του πρακτορείου Bloomberg! Η Ρωσία, γράφει, πραγματοποίησε ίσως το μεγαλύτερο επιστημονικό άλμα από τη σοβιετική εποχή!

Εκτιμά ότι το ρωσικό εμβόλιο «δεν υπολείπεται σε τίποτα από τα αμερικανικά και ευρωπαϊκά ανάλογα» (sic).

Δεν είναι του παρόντος για ενδελεχή «ανάλυση» της εκάστοτε λεκτικής «φούσκας» των μεγάλων πρακτορείων που υπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα, ωστόσο δεν θα αποφύγω τον πειρασμό να διευκρινίσω ότι τώρα, με τον τρόπο που γράφουν, αναγνωρίζουν το μεγαλείο της σοβιετικής επιστήμης και τεχνολογίας. Εκείνοι που έκαναν τα πάντα για να την τσακίσουν. Τώρα είναι αναγκασμένοι εκ των πραγμάτων να αναγνωρίζουν ότι το ρωσικό εμβόλιο αποτελεί την ήρεμη δύναμη (soft power) της Ρωσίας. Και να ομολογούν εκχυδαϊσμένα ότι τώρα ο Βλαντίμιρ Πούτιν «απολαμβάνει διπλωματικά κέρδη»! Ναι, αλλά όταν ο Πούτιν καλούσε τη διεθνή κοινότητα να συνεταιριστούν για το καλό της ανθρωπότητας στην αντιμετώπιση της πανδημίας, τότε χλεύαζαν και ειρωνεύονταν.

Ήδη, 20 και πλέον χώρες πιστοποίησαν το εμβόλιο Sputnik V, με προοπτική άμεσης παραγωγής σε Ινδίες, Νότια Κορέα, Βραζιλία, Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα. Οι χώρες που μέχρι σήμερα υπογράφουν συμβόλαια παραλαβής ή και παραγωγής του ρωσικού εμβολίου, αποτελούν συνολικά το 1/4 του πληθυσμού της γης! 

  • Το Καζακστάν ξεκινά παραγωγή μέσα στον Φεβρουάριο έχοντας εκμοντερνίσει την παλιά, σοβιετική φαρμακοβιομηχανία.
  • Κάτι ανάλογο κάνει και η Ουγγαρία αναβιώνοντας τη φαρμακοβιομηχανία της από την εποχή της σοσιαλιστικής ολοκλήρωσης!
  • Ο Πρόεδρος του Μεξικού ευχαρίστησε τον Ρώσο ομόλογό του για την υπόσχεση προμήθειας με 24 εκατ. δόσεις στο ερχόμενο δίμηνο.
  • Η Αργεντινή ήδη παρέλαβε τα πρώτα φορτία με 500.000. Έπονται διπλάσιες ποσότητες μέχρι τέλη Μαρτίου.
  • Ο Πρόεδρος της Βολιβίας πήγε προσωπικά στο αεροδρόμιο να υποδεχτεί το πρώτο φορτίο με το εμβόλιο από τη Μόσχα.
  •  Η Βενεζουέλα, η Νικαράγουα, η Παραγουάη, σειρά άλλων μικρότερων χωρών της Λατινικής Αμερικής, βρίσκονται ήδη σε τροχιά προμήθειας του εμβολίου.

Η επιτυχία του ρωσικού εμβολίου ενδέχεται να ενισχύσει τη γεωπολιτική επίδραση της Μόσχας ιδιαίτερα στη Λατινική Αμερική, παραδέχεται τώρα το, Bloomberg.

Το γνώριζαν αυτό αλλά επεδίωκαν να κρατήσουν... αλώβητη τη δυτική κοινωνία προς ίδιον συμφέρον. Ωστόσο, ρωσικά ΜΜΕ δίνουν στη δημοσιότητα νέα στοιχεία ότι η καγκελάριος Μέρκελ, όχι μόνο εκφράστηκε θετικά για το Sputnik V πρόσφατα, αλλά από τα τέλη Δεκεμβρίου 2020 έχει δώσει το «πράσινο φως» για προετοιμασία υποδομών για παραγωγή του στη χώρα της! Προφανώς ώστε να έχει και πάλι, όπως γίνεται συνήθως, το πρώτο χέρι μετέπειτα στο διαμοιρασμό προς τις άλλες χώρες-μέλη.

Και η Αθήνα;

Η Ελλάδα, όπως και μερικές άλλες χώρες της Ε.Ε. ενημερώθηκαν χρονικά νωρίς για την ποιότητα και τις ιδιότητες του ρωσικού εμβολίου. Τέλη Οκτωβρίου 2020 την Αθήνα επισκέφθηκε ο ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ.

Στις διμερείς διαβουλεύσεις και μάλιστα με την παρουσία ανθρώπων του ιατρικού κόσμου που πλαισιώνουν την ομάδα του Έλληνα πρωθυπουργού, δόθηκε πλήρης εικόνα για το Sputnik V. Ανάλογη ενημέρωση, τότε, είχε και η Ουγγαρία! Πώς έδρασε η μια χώρα και πως η άλλη, σήμερα είναι γνωστό. Μέχρι πρόσφατα άνθρωποι της πρώτης γραμμής στη μάχη κατά της πανδημίας (Μόσιαλος, Τσιόδρας), μιλούσαν για έλλειψη «επαρκούς ενημέρωσης» γύρω από το συγκεκριμένο εμβόλιο. Ας είναι...

Αφού δεν «κατάλαβαν» τι τους είπε ο Λαβρόφ, ενδέχεται σύντομα να υπάρξει «επαρκής ενημέρωση», αυτή τη φορά μέσω... Βερολίνου!

* Το Sputnik δεν υιοθετεί απαραίτητα τις απόψεις που εκφράζονται

Tags:
πανδημία, εμβολιασμός, Ρωσία, εμβόλιο, κορονοϊός, Sputnik V
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK