12:03 03 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Σύμφωνα με τον Γιάννη Βρούτση η παρακράτηση της σύνταξης για όσους συνταξιούχους εργάζονται θα είναι πλέον μόνο 30%, ενώ επανέρχεται στο 70% η σύνταξη στους εργαζόμενους συνταξιούχους.

Σε μία δόση θα καταβληθούν τα αναδρομικά στους συνταξιούχους από 1ης Οκτωβρίου 2019 σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση που ανέφερε ότι θα υπάρξουν αυξήσεις για όσους βγαίνουν στη σύνταξη στα 30 έτη εργασίας και μία ημέρα.

Σύμφωνα με τον υπουργό το νέο ασφαλιστικό θα τεθεί σε διαβούλευση έως την Τρίτη, και διαβεβαίωσε ότι είναι απολύτως ασφαλές και βιώσιμο έως και το 2070.

Ξεκαθάρισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι δεν θα υπάρξει καμία μείωση στις συντάξεις, ενώ όλοι οι μελλοντικοί συνταξιούχοι θα δουν αυξήσεις. Οι αυξήσεις αφορούν και όσους  έχουν από 30 χρόνια και μία ημέρα ασφάλιση.

Κατά τον ίδιο, οι ωφελημένοι θα αγγίξουν το ένα εκατομμύριο, ενώ ο κ. Βρούτσης σημείωσε ότι από τα μέσα του 2020 δεν θα υπάρχει καμία απλήρωτη σύνταξη. 

Επανέλαβε ότι η παρακράτηση της σύνταξης για όσους συνταξιούχους εργάζονται θα είναι πλέον μόνο 30%, ενώ επανέρχεται στο 70% η σύνταξη στους εργαζόμενους συνταξιούχους.

Δήλωσε ότι θεσπίζονται επικουρικά ταμεία με μεγαλύτερες επικουρικές. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ασφαλιστικό νομοσχέδιο: Τι προβλέπει για συντάξεις και εισφορές - Ποιοι θα δουν αυξήσεις

Tags:
Υπουργείο Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, επικουρικές συντάξεις, Συντάξεις, συνταξιούχος, Συνταξιούχοι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK