15:30 04 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, υπεραμύνθηκε των προωθούμενων αλλαγών στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, ενώ εξήγησε ποιοι θα δουν αυξήσεις στις συντάξεις.

Αναλυτικές διευκρινίσεις για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή, έδωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Υπεραμυνόμενος των προωθούμενων αλλαγών, το κυβερνητικό στέλεχος επεσήμανε ότι υπάρχει εμφανής διαφοροποίηση σε σχέση με τον νόμο «Κατρούγκαλου».

«Οι συντελεστές αναπλήρωσης άλλαξαν, διότι για πάνω από 30 χρόνια ασφάλισης, αυξάνεται το ποσοστό αναπλήρωσης» εξήγησε, χαρακτηριστικά, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ANT1».

Και πρόσθεσε: «Το ύψος των εισφορών δεν έχει σχέση με τον Βρούτση ή τον Κατρούγκαλο, διότι ήδη έχει αρχίσει και μειώνεται το ύψος τους για του μισθωτούς, ενώ και σε ότι αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες καταργούμε τις αδικίες».

Όσον αφορά την οργανωτική δομή, εξήγγειλε τη δημιουργία του «e-ΕΦΚΑ», ο οποίος επί της ουσίας ενοποιεί όλα τα ασφαλιστικά Ταμεία.

Ερωτηθείς για τους ωφελημένους συνταξιούχους από το νέο ασφαλιστικό, ο κ. Βρούτσης επανέλαβε τα εξής: «Από την αρχή εμείς είπαμε ότι ένα εκατομμύριο θα είναι ωφελούμενοι. Αυτό δεν σημαίνει ότι ένα εκατομμύριο ασφαλισμένοι θα δουν λεφτά στην τσέπη τους».

«Αυτό το Ασφαλιστικό “κοιτάζει” στο μέλλον, έτσι όλοι οι σημερινοί και αυριανοί εργαζόμενοι, όλοι οι αυριανοί συνταξιούχοι θα είναι ωφελούμενοι και θα δουν αύξηση στην σύνταξη που θα τους αναλογούσε, εφόσον έχουν ασφάλιση 30 χρόνια και έστω μία ημέρα παραπάνω».

Στο ίδιο πλαίσιο, ο υπουργός Εργασίας διευκρίνισε ότι «μεταξύ των συνταξιούχων που θα δουν αυξήσεις, συγκαταλέγονται όσοι στην κύρια σύνταξη δεν έχουν προσωπική διαφορά», ενώ σχετικά με τις επικουρικές, αύξηση θα δουν περίπου 280.000 – 300.000 δικαιούχοι».

Όσον αφορά τις δικαστικές αποφάσεις για τα αναδρομικά, ο κ. Βρούτσης ήταν ξεκάθαρος, διαμηνύοντας ότι θα εφαρμοστούν όλες στο ακέραιο.

«Οι αποφάσεις του ΣτΕ που βγήκαν το 2015 δεν υλοποιήθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, οι αποφάσεις του ΣτΕ που βγήκαν τον Οκτώβριο υλοποιούνται από την Κυβέρνηση, η απόφαση που θα βγει για την πιλοτική δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη στο ΣτΕ θα εφαρμοστεί στο ακέραιο από την Κυβέρνηση».

«Μετά τον νέο νόμο για το Ασφαλιστικό, δεν θα χρειάζεται κάποιος να προσφύγει για κάποιον λόγο στη Δικαιοσύνη, αφού οι δικαστικές αποφάσεις θα έχουν εφαρμοστεί πλήρως και θα έχουν περιληφθεί στις νέες διατάξεις» κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νέο ασφαλιστικό σύστημα: Τα 7 σημεία – κλειδιά του νομοσχεδίου που θα κατατεθεί στη Βουλή

Tags:
Υπουργείο Εργασίας, υπουργός Εργασίας, Κυβέρνηση, επικουρικές συντάξεις, Συντάξεις, ασφαλιστικές εισφορές, ασφαλιστικά ταμεία, ασφαλιστικό, Γιάννης Βρούτσης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK