22:43 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η διοίκηση του ΕΦΚΑ εξετάζει τη δυνατότητα διαγραφής ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών εισφορών. Αναλυτικά το σχέδιο του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Σχέδια για τη διαγραφή ληξιπρόθεσμων οφειλών καταρτίζει η διοίκηση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

Σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού «Alpha», οι ασφαλιστικές αρχές αναμένεται να ξεκινήσουν τις διαγραφές οφειλών, ύψους έως 200 ευρώ.

Προϋπόθεση θα αποτελεί η βεβαίωση των συγκεκριμένων οφειλών να έχει λάβει χώρα πριν από τουλάχιστον 20 χρόνια.

Παράλληλα, ο ΕΦΚΑ θα προβαίνει στο τέλος κάθε χρόνου στη διαγραφή των μικρο-οφειλών έως 10 ευρώ, ανεξαρτήτου χρόνου βεβαίωσης αυτών.

Οι παραπάνω αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν σε μία προσπάθεια ανακατανομής των αρμοδιοτήτων των υπαλλήλων. Κι αυτό, διότι η είσπραξη των μικρο-οφειλών θεωρείται αρκετά δύσκολη, αλλά και δαπανηρή.

Άλλωστε, όπως εξηγούν ανώνυμες πηγές, οι υπάλληλοι που μέχρι πρότινος απασχολούνταν με τις επίμαχες υποθέσεις, θα μπορούσαν κάλλιστα να εστιάσουν σε οφειλές με σαφώς μεγαλύτερη εισπραξιμότητα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ελληνικό δημόσιο, μέσω διάφορων ρυθμίσεων διευκόλυνσης των οφειλετών, καταβάλλει προσπάθεια είσπραξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών των φορολογούμενων προς ΕΦΚΑ, εφορία και άλλους φορείς.

Πέρυσι, μάλιστα, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, οι συνολικές εισπράξεις από ασφαλιστικές οφειλές άγγιξαν το 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ, χάρη στη ρύθμιση των 120 δόσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ζητούν πίσω 27 εκατ. ευρώ από συνταξιούχους: Θα παρακρατείται το 1/3 της σύνταξης

Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Μαρτίου: Αναλυτικά οι ημερομηνίες

Tags:
ασφαλιστικά ταμεία, διαγραφή οφειλών, ρύθμιση οφειλών, οφειλή, ληξιπρόθεσμες οφειλές, ληξιπρόθεσμα χρέη, ΕΦΚΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK