19:39 04 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο κατατέθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή. Ακολούθησαν απεργιακές κινητοποιήσεις από εργατικά σωματεία, τα οποία ζητούν απόσυρση του νομοσχεδίου.

Εθνική αναλογιστική μελέτη για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο κατέθεσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, κατά την έναρξη της σχετικής συζήτησης στην ολομέλεια της Βουλής, τονίζοντας πως η μελέτη αυτή «τεκμηριώνει τη βιωσιμότητα του νόμου μέχρι το 2070».

Ο κ. Βρούτσης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επέμεινε ότι πρόκειται για νόμο – τομή που «ήρθε για να αποκαταστήσει αδικίες του παρελθόντος», καθώς και «να ευθυγραμμιστεί με τη συνταγματική τάξη και να αποκαταστήσει την αντισυνταγματικότητα του νόμου Κατρούγκαλου».

Υποστήριξε, δε, πως η διαδικασία έκλεισε με τον «πιο άνετο ιστορικά χρόνο» καθώς η διαβούλευση κράτησε δύο εβδομάδες.

Τροπολογίες ΣΥΡΙΖΑ - ΚΙΝΑΛ

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε από την πλευρά του τροπολογίες για τους υπερήλικες ομογενείς και για την υποστελέχωση στην Κοινωνική Ασφάλιση.

Από την πλευρά του, το Κίνημα Αλλαγής κατέθεσε τροπολογία για επαναχορήγηση της 13ης σύνταξης.

Με την τροπολογία προτείνεται επιπλέον – μεταξύ άλλων – η θεσμοθέτηση Νέου Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων - ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και η κατάργηση αυτόματου μηχανισμού αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης βάσει του προσδόκιμου ζωής.

Την περασμένη εβδομάδα - όταν και κατατέθηκε το ασφαλιστικό νομοσχέδιο - η ΑΔΕΔΥ και αρκετά εργατικά σωματεία κήρυξαν 24ωρη απεργία και διοργάνωσαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ως αντίδραση στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας.

Στο μεταξύ, η ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου κατέγραψε προβλήματα συνταγματικότητας στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Tags:
νόμος κατρούγκαλου, ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Βρούτσης, Νομοσχέδιο, ασφαλιστικό
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK