ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο κατατέθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή. Ακολούθησαν απεργιακές κινητοποιήσεις από εργατικά σωματεία, τα οποία ζητούν απόσυρση του νομοσχεδίου.

Δεκτό επί του συνόλου έγινε, αφού ψηφίστηκε και επί της αρχής, το ασφαλιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας.

Είχε προηγηθεί ονομαστική ψηφοφορία την οποία ζήτησαν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ για την αρχή του νομοσχεδίου.

Σε σύνολο 286 βουλευτών, υπέρ επί της αρχής του νομοσχεδίου ψήφισαν 158 βουλευτές της συμπολίτευσης και κατά 128 βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Επιπλέον, στην ονομαστική ψηφοφορία την οποία ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ για το άρθρο 47 που αφορά τη «13η σύνταξης», επί 286 παρόντων βουλευτών, υπέρ ψήφισαν επίσης 158 βουλευτές και κατά 128 βουλευτές.

Σταϊκούρας: Βήμα προς τον εξορθολογισμό της κοινωνικής ασφάλισης

Νωρίτερα, από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας έκανε λόγο για βήμα προς τον εξορθολογισμό της κοινωνικής ασφάλισης, αναφερόμενος στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Παράλληλα, το χαρακτήρισε «βήμα» προς την προσαρμογή του στις συνταγματικές επιλογές της ανταποδοτικότητας, της ισότητας και της βιωσιμότητας.

Συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας

Στο μεταξύ, πορεία ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο πραγματοποίησαν το βράδυ της Πέμπτης μέλη του ΠΑΜΕ. Λόγω της διαδήλωσης έκλεισαν δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας.

Την περασμένη εβδομάδα - όταν και κατατέθηκε το ασφαλιστικό νομοσχέδιο - η ΑΔΕΔΥ και αρκετά εργατικά σωματεία κήρυξαν 24ωρη απεργία και διοργάνωσαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ως αντίδραση στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας.

Tags:
Ολομέλεια, Βουλή, Χρήστος Σταϊκούρας, Νομοσχέδιο, ασφαλιστικό
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK