06:18 07 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης έκανε λόγο για ψηφιοποίηση μιας σειράς υπηρεσιών που ανάγκαζαν για χρόνια τους ασφαλισμένους σε αυτοπρόσωπη παρουσία και ταλαιπωρία.

Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), σύμφωνα με την οποία γίνονται ηλεκτρονικές μία σειρά από υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ, διευκολύνοντας με αυτόν τον τρόπο 1,5 εκατομμύριο ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοτελώς απασχολούμενους και αγρότες, υπεγράφη από το υπουργείο Εργασίας και το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης,

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, δίνεται η δυνατότητα στους μη μισθωτούς ασφαλισμένους να εκτελούν ηλεκτρονικά τις εξής έξι συναλλαγές:

  • Χορήγηση Βεβαίωσης Υποβολής Απογραφικής Δήλωσης για έναρξη στην ΑΑΔΕ
  • Χορήγηση Βεβαίωσης για Μεταβολή Δραστηριότητας
  • Χορήγηση Βεβαίωσης Εγγραφής στον e-ΕΦΚΑ

Επίσης:

  • Χορήγηση Βεβαίωσης Προϋπηρεσίας
  • Υποβολή Απογραφικού Δελτίου για Αγρότες
  • Έκδοση Αποδεικτικού Ασφαλιστικής Ενημερότητας

Πλέον οι συναλλαγές αυτές θα μπορούν να γίνονται μέσω διαδικτύου, χωρίς επίσκεψη σε μονάδα του e-ΕΦΚΑ, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας.

Βρούτσης: Ψηφιοποίηση μιας σειράς υπηρεσιών

Σε δήλωσή του, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης χαρακτήρισε σημαντική την υπουργική απόφαση που υπέγραψε από κοινού με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Πιερρακάκη.

Όπως είπε, με την ΚΥΑ καταργείται η γραφειοκρατία μέσα από την ψηφιοποίηση μιας σειράς υπηρεσιών που ανάγκαζαν για χρόνια τους ασφαλισμένους σε αυτοπρόσωπη παρουσία και ταλαιπωρία.

«Μαζί με τον Διοικητή και τα στελέχη του e-ΕΦΚΑ και της ΗΔΙΚΑ ψηφιοποιούμε μία σειρά από υπηρεσίες του μεγαλύτερου ασφαλιστικού οργανισμού της χώρας με σημαντικότερη την ηλεκτρονική έκδοση ασφαλιστικής ενημερότητας για όλους τους μη μισθωτούς ασφαλισμένους της χώρας» συμπλήρωσε.

Πρόσθεσε, εξάλλου, ότι επρόκειτο για πάγιο αίτημα των επιστημονικών φορέων.

«Έτσι από την επόμενη εβδομάδα κανένας δεν θα χρειάζεται να πάει αυτοπρόσωπα σε κατάστημα του e-ΕΦΚΑ και να περιμένει σε ουρές για το αποδεικτικό της ασφαλιστικής του ενημερότητας. Θα μπορεί να το έχει στο γραφείο του ανά πάσα στιγμή» συνέχισε.

Καταλήγοντας, επεσήμανε ότι η κυβέρνηση «καταπολεμά καίρια τη γραφειοκρατία και λύνει χρόνια προβλήματα της καθημερινότητας του πολίτη».

Tags:
Κυριάκος Πιερρακάκης, ΕΦΚΑ, Γιάννης Βρούτσης, Υπουργείο Εργασίας, υπουργός Εργασίας, ασφαλιστικά ταμεία, ασφαλιστικό
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK