ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

O δορυφόρος του Κρόνου Εγκέλαδος ίσως διαθέτει αρκετές πηγές ενέργειας για να συντηρήσει ζωή, σύμφωνα με επιστήμονες του Ερευνητικού Ινστιτούτου SouthWest.

Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες αναλύοντας δεδομένα από το ερευνητική διαστημική κάψουλα, Cassini, ανακάλυψαν ότι κάτω από την κρούστα πάγου του Εγκέλαδου μπορεί να κρύβεται ένας ολόκληρος κόσμος.

Το Cassini πήρε δείγματα ύδατος που εκρήγνυνται από την επιφάνεια του δορυφόρου του Κρόνου και ανακάλυψε ότι περιέχουν μόρια με άνθρακα, ένα απαραίτητο συστατικό της ζωής.

Κάτω από τον παγωμένο φλοιό του Εγκέλαδου ίσως υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες για τη ζωή

«Ενώ δεν βρήκαμε αποδείξεις για την παρουσία μικροβιακής ζωής στον ωκεανό του Εγκέλαδου, υπάρχουν ενδείξεις που δίνουν την ελπίδα για την ύπαρξη κατάλληλων συνθηκών για τη ζωή, κάτω από τον παγωμένο φλοιό του δορυφόρου», σχολίασε ο Δρ Χάντερ Γουέιτ, βασικός ερευνητής της σπεκτρομετρικής ανάλυσης του Εγκέλαδου από το Cassini.

Αντίστοιχα ευρήματα έχουν παρατηρηθεί επίσης και στο δορυφόρο του πλανήτη Δία, Ευρώπη. Τόσο ο Εγκέλαδος όσο και η Ευρώπη αποτελούν τους κύριους στόχους των ερευνητών στο κυνήγι για την εξωγήινη ζωή.

Δείτε το βίντεο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κορονοϊός: Έτσι μοιάζει ο φονικός ιός - Φωτογραφία

Συσκευή που θα παράγει οξυγόνο από σεληνιακή σκόνη φτιάχνουν ερευνητές

Tags:
NASA, διάστημα, Δίας, Κρόνος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK