15:51 15 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ακόμα ένα αίνιγμα του πλανήτη Άρη προσπαθούν να λύσουν οι επιστήμονες, καθώς μια τρύπα εκεί φούντωσε τα σενάρια περί ενδεχόμενης εξωγήινης ζωής.

Μια εικόνα από τον πλανήτη Άρη, που απαθανατίστηκε το 2011, προκάλεσε ερωτήματα για το ενδεχόμενο ύπαρξης ζωής εκεί, καθώς στη σχετική φωτογραφία της NASA φαίνεται μια... τρύπα.

​Συγκεκριμένα, η εν λόγω τρύπα εμφανίστηκε ως αποτέλεσμα των ροών λάβας και πιστεύεται ότι είναι περίπου 35 μέτρα σε μήκος. Το άνοιγμα οδηγεί σε ένα υποκείμενο σπήλαιο, βάθους περίπου 20 μέτρων, σύμφωνα με την «εσωτερική γωνία σκιάς».

`

​Επί της ουσίας, πρόκειται για το εσωτερικό του σπηλαίου και είναι αυτό που βάζει δύσκολα στους επιστήμονες, οι οποίοι μάλιστα πρότειναν ότι το σπήλαιο των σωληνώσεων θα μπορούσε να είναι υποψήφιο ώστε να περιλαμβάνει «ζωή του Άρη», καθώς παραμένει σχετικά προστατευμένο από τη σκληρή επιφάνεια του πλανήτη.

​Ο Ρόμπερτ Νεμίροφ και ο Τζέρι Μπόνελ, συντάκτες αστρονομικού ιστολογίου της NASA, υποστηρίζουν:

«Γιατί υπάρχει ένας κυκλικός κρατήρας που περιβάλλει αυτήν την τρύπα παραμένει ένα θέμα φημολογίας, όπως και η πλήρης έκταση του υποκείμενου σπηλαίου. Αυτά τα κοιλώματα είναι επομένως πρωταρχικοί στόχοι για πιθανά μελλοντικά διαστημικά σκάφη, ρομπότ, και ακόμη και ανθρώπινους διαπλανητικούς εξερευνητές».

​Ο σχηματισμός ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 2011 χάρη σε μια τυχαία εικόνα που απαθανατίστηκε από μια ειδική κάμερα του Mars Reconnaissance Orbiter, το οποίο επί του παρόντος είναι σε τροχιά γύρω από τον Άρη.

Tags:
NASA, διάστημα, εξωγήινοι, Άρης, πλανήτης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK