16:12 16 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Το διάστημα ξεκλειδώνει σιγά-σιγά τα μυστικά του και πάνω από 300 μικροί πλανήτες που ταυτοποιήθηκαν πρόσφατα, έχουν εντοπιστεί πέρα από την τροχιά του Ποσειδώνα καθώς και περισσότερα από 1.000 αντικείμενα (TNO).

Περισσότεροι από 300 μικροί πλανήτες που ταυτοποιήθηκαν πρόσφατα, έχουν εντοπιστεί πέρα από την τροχιά του Ποσειδώνα, αλλά παραμένουν εντός του ηλιακού μας συστήματος, συμπεριλαμβανομένων πάνω από 1.000 αντικειμένων (TNO), σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο «Astrophysical Journal Supplement Series».

Η έρευνα που διεξήχθη από τους Πέδρο Μπερναρντινέλι, Γκάρι Μπερνστάιν και Μασάο Σάκο του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια, περιγράφει έναν νέο τρόπο ανίχνευσης παρόμοιων τύπων αντικειμένων και θα μπορούσε να βοηθήσει στην αναζήτηση για πλανήτες που δεν έχουν ανακαλυφθεί.

Σε σχετική ανακοίνωσή του, την οποία επικαλείται το «Penn Today», ο Μπερνστάιν επισημαίνει:

«Ο αριθμός των αντικειμένων που μπορείτε να βρείτε εξαρτάται από το πόσο ουρανό βλέπετε και ποιο είναι το ελάχιστο πράγμα που μπορείτε να βρείτε».

Οι αστρονόμοι, για να μπορέσουν να εντοπίσουν τα αντικείμενα, έκαναν διάφορες μετρήσεις ανά δύο ώρες και έτσι ήταν εύκολο για εκείνους να διακρίνουν την κίνηση απομακρυσμένων ουράνιων σωμάτων. 

Από την πλευρά του, ο Μπερναρντινέλι τονίζει:

«Ένα από τα βασικά πράγματα που κάναμε σε αυτή την εργασία ήταν να βρούμε έναν τρόπο να ανακτήσουμε αυτές τις κινήσεις».

Ο Bernardinelli έκανε μια λίστα με 7 δισεκατομμύρια «κουκκίδες», δηλαδή με όλα τα πιθανά αντικείμενα που εντοπίστηκαν, και κατέληξε σε 400 υποψηφιότητες, που παρατηρήθηκαν σε τουλάχιστον έξι νύχτες, τελικά επαληθεύοντας τα αποτελέσματα.

Ο Μπερναρντινέλι σημειώνει:

«Έχουμε αυτόν τον κατάλογο υποψηφιοτήτων και, στη συνέχεια, πρέπει να βεβαιωθούμε ότι οι υποψήφιοι είναι επί της ουσίας πραγματικοί».

Ύστερα από μήνες ανάλυσης και ανάπτυξης μεθόδων, οι ερευνητές εξέτασαν τον κατάλογο των υποψηφίων και κατέληξαν σε πραγματικά αντικείμενα. Ως εκ τούτου, βρήκαν 316 από αυτά, αλλά και 139 νέα, τα οποία δεν είχαν εντοπιστεί προηγουμένως.

Ο Μπερνστάιν, πάντως, καταλήγει με την εξής δήλωση:

«Υπάρχουν πολλές ιδέες για γιγαντιαίους πλανήτες που υπήρχαν στο ηλιακό σύστημα και δεν υφίστανταο πια, ή πλανήτες που είναι μακριά και με μεγάλη μάζα, αλλά είναι δυσδιάκριτοι ώστε να τους έχουμε παρατηρήσει μέχρι στιγμής».
Tags:
Ποσειδώνας, πλανήτες
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK