10:28 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Ο αστροναύτης της NASA, Κρις Κάσιντι, κατέγραψε από το διάστημα την εντυπωσιακή έκλειψη Ηλίου που σημειώθηκε σήμερα (21/06) και ήταν ορατή σε περιοχές της Αφρικής και της Ασίας.

Μια ιδιαίτερη έκλειψη Ηλίου πραγματοποιήθηκε σήμερα (21/06), η οποία χαρακτηρίστηκε και ως «δακτυλίδι της φωτιάς», καθώς το φεγγάρι μπλόκαρε τον Ήλιο με τέτοιο τρόπο που ήταν ορατή μόνο η εξωτερική πλευρά του άστρου. 

Ως εκ τούτου, ο αστροναύτης της NASA, Κρις Κάσιντι, δημοσίευσε στο Twitter εκπληκτικές φωτογραφίες από την τροχιά στο διάστημα, χαρίζοντάς μας μοναδική άποψη της έκλειψης Ηλίου.

Σύμφωνα με τον αστροναύτη, το πλήρωμα έπιασε τη γωνία λήψης ακριβώς καθώς ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ISS) περνούσε πάνω από την Κίνα το πρωί. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι αυτός ήταν ένας «αρκετά ωραίος τρόπος για να ξυπνήσει το πρωί της Ημέρας του Πατέρα».

​Το φαινόμενο έγινε καλύτερα ορατό από τμήματα της Ασίας και της Αφρικής, συμπεριλαμβανομένων της Κίνας, της Ινδίας, της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας, του Κονγκό, της Αιθιοπίας και του νότιου Πακιστάν.

Tags:
Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ISS), αστροναύτης, NASA, έκλειψη, διάστημα, Ήλιος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK