02:57 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 30
Βρείτε μας

Ρομποτική αποστολή με προορισμό τη Σελήνη εκτόξευσε, την Τρίτη (24/11), η Εθνική Υπηρεσία Διαστήματος της Κίνας με απώτερο στόχο τη συλλογή δείγματος από το έδαφος του ουράνιου σώματος.

To κινεζικό ρομποτικό όχημα «Chang Zheng 5», το οποίο σχεδιάζεται να προσγειωθεί στη Σελήνη, να συλλέξει δείγματα εδάφους του ουράνιου σώματος και να επιστρέψει μαζί τους στη Γη, εκτοξεύθηκε, την Τρίτη (24/11), από το κοσμοδρόμιο στο Χαϊνάν.

Όπως μετέδωσε το Sputnik, η εκτόξευση έγινε στις 04:30 (τοπική ώρα) από το Κέντρο Εκτόξευσης του Γουεντσάνγκ.

Μετά την εκτόξευση, η Εθνική Υπηρεσία Διαστήματος της Κίνας (CNSA) δήλωσε:

«Ο πύραυλος "Chang Zheng 5" που εκτοξεύτηκε από το Γουεντσάνγκ έθεσε επιτυχώς το σεληνιακό ερευνητικό όχημα "Chang'e 5" στην καθορισμένη τροχιά ύστερα από περίπου 2.200 δευτερόλεπτα πτήσης».

Εάν είναι πλήρως επιτυχημένη, η αποστολή «Chang'e 5» θα είναι η πρώτη αποστολή δειγματοληπτικού σεληνιακού δείγματος που θα ολοκληρωθεί από το 1976, όταν η Σοβιετική Ένωση πραγματοποίησε τη ρομποτική αποστολή «Luna 24» στη Σελήνη.

Τέλος, εκπρόσωπος του CNSA ανέφερε σε δημοσιογράφους το εξής:

«Αφού λάβουμε δείγματα σεληνιακού εδάφους, θα αποκαλύψουμε στη διεθνή κοινότητα πώς να χειριστούμε τα δείγματα ρηγόλιθου και θα πραγματοποιήσουμε έρευνα σύμφωνα με αυτά».
Tags:
Σελήνη, εκτόξευση πυραύλου, ρομπότ, διάστημα, πύραυλος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK