11:27 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σε επιστολή της προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης (ΕΑΥΘΕΣ) ζητά την τοποθέτηση καμερών στις στολές των αστυνομικών αλλά και στα περιπολικά της ΕΛΑΣ.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης (ΕΑΥΘΕΣ), σε επιστολή της προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, έπειτα από  από επίκαιρη ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή, με θέμα φαινόμενα αστυνομικής βίας, ζητά την τοποθέτηση καμερών στις στολές των αστυνομικών, αλλά και στα περιπολικά της ΕΛΑΣ.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή των αστυνομικών, με την τοποθέτηση καμερών, τόσο στα περιπολικά, όσο και ενσωματωμένες μικρο-κάμερες στις στολές των Αστυνομικών, θα υπάρχει ακριβής αποτύπωση των πραγματικών περιστατικών και θα σταματήσει η προβολή αποσπασματικών εικόνων που ερμηνεύονται κατά το δοκούν, συντηρώντας έναν άδικο αστικό μύθο εις βάρος της Αστυνομίας.

Ακόμη, οι αστυνομικοί μέσω της επιστολής τους εκφράζουν την λύπη τους για τον «επαναλαμβανόμενο και σχεδόν εμμονικό καταλογισμό περιστατικών βίας στους Αστυνομικούς», και όπως αναφέρουν αυτό »αποτελεί μια συνήθη τακτική σπίλωσης του Σώματος, που επί το πλείστον αποδεικνύεται ότι δεν βασίζεται σε πραγματικά στοιχεία».

Τέλος, η ΕΑΥΘΕΣ τονίζει πως η συγκεκριμένη τεχνολογία έχει γίνει ευρέως αποδεκτή στις αστυνομίες πολλών ευρωπαϊκών κρατών και των ΗΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εξήντα οκτώ βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουν την «αστυνομική βία»

Κόντρα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή με αφορμή τις καταγγελίες για αστυνομική βία

 

Tags:
Θεσσαλονίκη, στολή, περιπολικά, κάμερα, Ελληνική Αστυνομία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK