05:29 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι αστυνομικές αρχές της Κατερίνης κατάφεραν να εξαρθρώσουν εγκληματική οργάνωση, η οποία διέπραττε τηλεφωνικές απάτες με το πρόσχημα των τροχαίων ατυχημάτων.

Στην εξάρθρωση σπείρας, η οποία διέπραττε τηλεφωνικές απάτες με το πρόσχημα των τροχαίων ατυχημάτων, προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία.

Σύμφωνα με την Ασφάλεια Κατερίνης, οι αρχές συνέλαβε έναν 53χρονο ημεδαπό, ενώ κατάφεραν να ταυτοποιήσουν ακόμη 14 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ηλικίας από 19 έως 71 ετών.

Οι δράστες τηλεφωνούσαν – κυρίως – σε ηλικιωμένους πολίτες με το πρόσχημα ότι συγγενείς τους προκάλεσαν θανατηφόρο τροχαίο ή τραυματίστηκαν σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα.

Συνήθως προσποιούνταν είτε τους αστυνομικούς είτε τα θύματα των υποτιθέμενων τροχαίων.

Στο πλαίσιο αυτό, ζητούσαν χρήματα για να αποφύγουν οι συγγενείς τις δήθεν συνέπειες του τροχαίου ή για να υποβληθούν τα υποτιθέμενα θύματα σε άμεση χειρουργική επέμβαση.

Τα συνολικά 45 «θύματα» της οργάνωσης προέρχονται κυρίως από περιοχές της βόρειας Ελλάδας – Πιερία, Θεσσαλονίκη, Μαγνησία, Ημαθία, Φλώρινα – ενώ ένα περιστατικό σημειώθηκε και στην Αττική.

Η λεία των δραστών εκτιμάται ότι υπερβαίνει τις 65.000 ευρώ, ενώ φέρεται να προσπάθησαν να αποσπάσουν από διάφορους πολίτες πάνω από 1,2 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ιταλική αστυνομία: Γκάγκστερ σπάνε άκρα απόρων για να εισπράττουν την ασφάλεια

Tags:
απάτη, τηλεφωνική επικοινωνία, Ελληνική Αστυνομία, αστυνομικές αρχές, αστυνομία, αστυνομία, εγκληματική οργάνωση, έγκλημα, σκηνοθετημένα τροχαία, Τροχαία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK