04:52 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η υπόθεση της μικρής Βαλεντίν συνεχίζει να προκαλεί ερωτηματικά και όπως έγινε γνωστό θα γίνει τεστ DNA στον πατέρα της και στη γυναίκα μυστήριο που δηλώνει ότι είναι η μητέρα της.

Επί δύο ημέρες εξέταζαν οι αρχές τον πατέρα της 7χρονης Βαλεντίν με τις αντιφάσεις στις οποίες έπεφτε να δημιουργούν υπόνοιες στις αρχές για τι πραγματικά κρυβόταν πίσω από την εξαφάνιση.

«Εξαιτίας της φτώχειας και της αδυναμίας του να ανταποκριθεί στα καθήκοντα του πατέρα, αποφάσισε να τη στείλει -κατά τα λεγόμενά του- στη μητέρα της, τα ίχνη της οποίας είχε χάσει τα τελευταία 4 χρόνια, αλλά τη συνάντησε τον Μάρτιο του 2019» δήλωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο δικηγόρος του πατέρα Βασίλης Νουλέζας.

Ο πατέρας της 7χρονης σύμφωνα με τον δικηγόρο αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να αυξηθεί το κατηγορητήριο και να διωχθεί και για αρπαγή ανηλίκου. Μάλιστα πρόσθεσε ότι ο εισαγγελέας που άσκησε χθες την ποινική δίωξη ήταν «τρομερά οργισμένος».

Για τον πατέρα δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν μπορώ να το δηλώσω δημόσια αν δεν βεβαιωθεί μέσω εξέτασης DNA. Από την  πρώτη στιγμή είχα ζητήσει στον εντολέα μου να ζητήσουμε μέσω της πρεσβείας το πιστοποιητικό γέννησης της μικρής, που είχε χαθεί». 

Πάντως ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθηση ότι πρόκειται για τον βιολογικό πατέρα, ενώ υπογράμμισε ότι η γυναίκα – μυστήριο στη Γαλλία που δηλώνει μητέρα της Βαλεντίν «έχει ενεργό ρόλο στη διάπραξη του πρώτου αδικήματος».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο ο πατέρας επικοινώνησε με το παιδί με βιντεοκλήση όπου «η μικρή ήταν σε καλή ψυχολογική κατάσταση και ήρεμη».

Τι υποστήριξε ο πατέρας

Ο πατέρας της 7χρονης Βαλεντίν δήλωσε αρχικά την εξαφάνισή της πριν τα Χριστούγεννα και ομολόγησε στη συνέχεια ότι συμμετείχε στη μεταφορά της στη Γαλλία.

Απολογούμενος στις αρχές υποστήριξε ότι δεν είχε δόλο και ότι το έκανε για το καλύτερο μέλλον της 7χρονης. «Αρνούμαι τις κατηγορίες. Η θεία της μικρής ήρθε στις 18 Δεκεμβρίου στην Αθήνα και μαζί ταξίδεψαν για τη Γαλλία στις 21. Χρησιμοποίησαν το διαβατήριο της ανιψιάς μου, γιατί μοιάζουν πάρα πολύ με τη Βαλεντίν. Το παιδί είναι στη Λυών, αλλά δεν γνωρίζω τη διεύθυνση» είπε.

Αποκάλυψε μάλιστα ότι η μητέρα της μικρής βρισκόταν σε γαλλική πόλη.

«Είχα χάσει τα ίχνη της μητέρας της εδώ και τέσσερα χρόνια. Εκείνη είχε την ιδέα και κανόνισε με την αδερφή της τις λεπτομέρειες. Εγώ αποφάσισα να πω ότι το παιδί εξαφανίστηκε, γιατί δεν ήξερα τι να πω στο σχολείο της μικρής και τους γνωστούς μας» τόνισε.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η εξαφάνιση της μικρής Βαλεντίν δηλώθηκε στις 23 Δεκεμβρίου και αμέσως ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός AMBER ALERT.

Ωστόσο όπως αποκάλυψε η έρευνα των αρχών ο πατέρας είχε ψευδώς δηλώσει την εξαφάνιση  καθώς σε συνεννόηση με συγγενικό του πρόσωπο είχε μεθοδεύσει ο ίδιος τη μετάβαση της στο εξωτερικό.

Μάλιστα, η Βαλεντίν αναχώρησε στις 21 Δεκεμβρίου αεροπορικώς για το Παρίσι με τη συνοδεία του συγγενικού προσώπου ενώ για να ταξιδέψει χρησιμοποιήθηκε το διαβατήριο της κόρης του παραπάνω συγγενικού προσώπου.

Ο πατέρας της σχεδίαζε να ταξιδέψει στη Γαλλία και ο ίδιος στις 12 Φεβρουαρίου, έχοντας εκδώσει και εισιτήριο. Τα σχέδιά του ματαίωσε η προσαγωγή του και η έρευνα των αρχών.

Για την υπόθεση υπάρχει στενή συνεργασία με τις αρμόδιες γαλλικές αρχές.

Tags:
Γαλλία, εξαφάνιση, Ελληνική Αστυνομία, πατέρας, αγνοούμενη, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK