11:17 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Με εντολή εισαγγελέα ο αστυνομικός, που ήταν αποσπασμένος στη φύλαξη γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ, κρατείται και παραπέμπεται αύριο με τη διαδικασία του αυτόφωρου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Υπό κράτηση έχει τεθεί ο αποσπασμένος στη φύλαξη γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ αστυνομικός που φέρεται να απέτρεψε τη σύλληψη κουκουλοφόρου στα χθεσινά επεισόδια στο Σύνταγμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αστυνομικός παραδόθηκε στην Κρατική Ασφάλεια και δεν έχει δώσει ακόμα κάποια επίσημη κατάθεση. 

Εναντίον του σχηματίστηκε δικογραφία και με εντολή εισαγγελέα κρατείται και παραπέμπεται αύριο με τη διαδικασία του αυτόφωρου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ο αστυνομικός χειροδίκησε κατά συναδέλφου του και απέτρεψε τη σύλληψη κουκουλοφόρου, που είχε επιτεθεί σε μέλη της ομάδας «ΔΡΑΣΗ».

«Η βία που είχε καιρό να δει ο Γραμματέας της νεολαίας, φαίνεται σε σχετικό βίντεο. Είναι η παρέμβαση, αστυνομικού, αποσπασμένου στη φύλαξη γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ, που χειροδίκησε κατά συναδέλφου του και απέτρεψε τη σύλληψη κουκουλοφόρου, που είχε επιτεθεί σε μέλη της ομάδας "ΔΡΑΣΗ". Κι ας διαψεύδει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αναγνωρίσθηκε και εναντίον του σχηματίσθηκε δικογραφία. Με εντολή εισαγγελέα κρατείται και παραπέμπεται αύριο με τη διαδικασία του αυτόφωρου» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Το Υπουργείο απορρίπτει τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ περί αστυνομικής βίας, υποστηρίζοντας ότι «παρά τη σφοδρότητα της σύγκρουσης, περίπτωση άσκησης βίας σε διαδηλωτή. Δεν υπάρχει πέρα από κάποια λίστα συμμετεχόντων που επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ, καμιά συγκεκριμένη καταγγελία, ούτε πιεστήριο».

Tags:
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Ελληνική Αστυνομία, Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αστυνομικός, επεισόδια, Σύνταγμα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK