09:19 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
0 12
Βρείτε μας

Τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής κρίθηκαν ένοχα για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Τι πρέπει να μεσολαβήσει για τη σύλληψή τους.

Σε εγρήγορση είναι η ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να συλλάβει τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής που κρίθηκαν ένοχα για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται ο ΣΚΑΪ, η Αντιτρομοκρατική έχει θέσει σε διακριτικό αλλά στενό κλοιό τους σημερινούς ενόχους και κυρίως τα επτά πολιτικά στελέχη της Χρυσής Αυγής που κατηγορούνται για τη διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης. 

Μάλιστα, γνωρίζει όχι μόνο πού βρίσκονται αλλά και τα ωράριά τους, τις συνήθειές τους, τα δρομολόγιά τους. Με την ανακοίνωση της ποινής εφόσον δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα, τα στελέχη της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας θα εκτελέσουν τις δικαστικές αποφάσεις για τη σύλληψη των στελεχών της Χρυσής Αυγής.

Αυτό θα συμβεί και με τα 23 στελέχη που κατηγορούνται για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση σε συνεργασία με το τμήμα αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Σημειώνεται ότι δεν υπάρχει κώλυμα σύλληψης του Ευρωβουλευτή Γ. Λαγού. 

Τονίζεται, από τις ίδιες πηγές, ότι οι συλλήψεις θα γίνουν ακαριαία με ταυτόχρονες παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις όπως αυτές που καταγράφηκαν τον Σεπτέμβριο του 2013 λίγο μετά τη δολοφονία του Φύσσα. Το νωρίτερο για να εξελιχθούν αυτές οι επιχειρήσεις τοποθετείται χρονικά από τα ξημερώματα της Παρασκευής και μετά και δεν αποκλείεται και η επόμενη βδομάδα.

Βέβαια η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί καθώς οι ποινές δεν έχουν εκδοθεί προκειμένου να γίνει γνωστό αν θα δοθεί ή όχι αναστολή και αν θα αναγνωριστούν ελαφρυντικά.

Υπενθυμίζεται ότι οι κατηγορούμενοι στη δίκη της Χρυσής Αυγής δεν εμφανίστηκαν σήμερα, ημέρα ανακοίνωσης της απόφασης, στο δικαστήριο. Οι αρχές έχουν φροντίσει να γνωρίζουν τις κινήσεις των ενόχων προκειμένου να μην προκύψουν προβλήματα εφόσον ανοίξει ο δρόμος για τη σύλληψή τους και σε περίπτωση που κάποιος προσπαθήσει να διαφύγει.

Η απόφαση για τη Χρυσή Αυγή

Σημειώνεται ότι με την κατηγορία για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης βρέθηκαν ένοχοι τα επτά πρωτοκλασάτα στελέχη της Χρυσής Αυγής. 

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους Νίκο Μιχαλολιάκο, Χρήστο Παππά, Ηλία Κασιδιάρη, Ιωάννη Λαγό, Γιώργο Γερμενή, Ηλία Παναγιώταρο, Αρτέμη Ματθαιόπουλο.

Το δικαστήριο με την ίδια απόφαση κήρυξε ενόχους για ένταξη και συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της ΧΑ τους πρώην βουλευτές Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Αντώνιο Γρέγο, Νικόλαο Μίχο, Νικόλαο Κούζηλο, Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, Ευστάθιο Μπούκουρα, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, Μχιάλη Αρβανίτη, Ελένη Ζαρούλια και Δημήτριο Κουκούτση.

Ως μέλη της ίδιας εγκληματικής οργάνωσης κρίθηκαν ένοχοι και οι δυο αποκαλούμενοι πυρηνάρχες Γιώργος Πατέλης και Αναστάσιος Πανταζής.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, οι ποινές αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο, Πέμπτη 8 Οκτωβρίου, οπότε και θα φανεί ποιοι από τους ενόχους θα προφυλακιστούν.

Tags:
καταδίκη, ποινές, συλλήψεις, Χρυσή Αυγή, ΕΛΑΣ, Ελληνική Αστυνομία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK