03:28 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
Από
0 12
Βρείτε μας

Με το βλέμμα στραμμένο στη δίκη της Χρυσής Αυγής είναι και η ΕΛ.ΑΣ. καθώς εάν υπάρξουν ποινές φυλάκισης, αυτόματα θα ενεργοποιήσει σχέδιο για συλλήψεις των καταδικασθέντων.

«Άριστα δουλεμένος» είναι ο σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη μελών της Χρυσής Αυγής σε περίπτωση που το δικαστήριο επιβάλει ποινή φυλάκισης, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ενώ την προετοιμασία και ύπαρξη επιχειρησιακού σχεδίου επιβεβαίωσαν και συνδικαλιστικά στελέχη.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών, Βασίλης Ντούμας, στο Sputnik: «Από την εμπειρία μου και την αίσθηση που έχω τώρα, η αστυνομία με βάση τα αποτυπώματα των κατηγορουμένων που έχει στα χέρια της και τα όσα διαδραματίστηκαν χθες στο δικαστήριο είναι έτοιμη να κινηθεί άμεσα. Υπάρχει προετοιμασία -τι κάνουν και πώς κινούνται τώρα τα μέλη- για τη σύλληψη αυτών για τους οποίους ελλοχεύει ποινή φυλάκισης. Αυτό είναι δεδομένο».

«Υπάρχει επιχειρησιακό σχέδιο, δεν περιμέναμε τελευταία στιγμή» δήλωσε από την πλευρά του στο Sputnik ο Σταύρος Μπαλάσκας της ΠΟΑΣΥ και πρόσθεσε: «Η αστυνομία προλαμβάνει».

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. που θα ενεργοποιηθεί με την ανακοίνωση των ποινών

Αστυνομικές πηγές εξηγούσαν πως το σχέδιο, για το οποίο αυτή τη στιγμή υπάρχει μια απόλυτη -όπως είναι λογικό- μυστικότητα, ο μηχανισμός της σύλληψης είναι άριστα δουλεμένος και η αστυνομία πανέτοιμη σε όλα τα επίπεδα επιχειρησιακά.

Τα μέλη της Χρυσής Αυγής που θα βρεθούν αντιμέτωπα με άμεση σύλληψη παρακολουθούνται ήδη στενά μεν, διακριτικά δε, κατά τις ίδιες πηγές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, η ανακοίνωση των ποινών θα φέρει άμεση σύλληψη, μετάβαση στο Μεταγωγών κι από εκεί στον Κορυδαλλό (αν βέβαια η έφεση δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα).

Εάν, πάλι, δοθούν αναστολές στην εκτέλεση των ποινών, τότε η κατάσταση διαφοροποιείται και ο στενός κλοιός της παρακολούθησης χαλαρώνει, με το επιχειρησιακό σχέδιο να «παγώνει» για την ώρα.

Tags:
Ελληνική Αστυνομία, αστυνομία, φυλάκιση, ποινές, δικαστήριο, δίκη, Χρυσή Αυγή
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK