09:23 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
0 23
Βρείτε μας

Εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν νωρίς το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας μεταξύ της αστυνομίας και των μελών του ΚΚΕ που συγκεντρώθηκαν με σκοπό να πραγματοποιήσουν πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία.

Αναγκαία χαρακτηρίζει η Ελληνική Αστυνομία τη χρήση χημικών για τη διάλυση της συγκέντρωσης των μελών του ΚΚΕ στο κέντρο της Αθήνας, ενώ απορρίπτει τις κατηγορίες για «όργιο αστυνομικής βίας» και κάνει λόγο για προστασία της δημόσιας υγείας και τήρηση του νόμου.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «στο πάρκο Ελευθερίας τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και το ΚΚΕ έκαναν εκδηλώσεις και κατέθεσαν στεφάνια στο μνημείο του ΕΑΤ ΕΣΑ, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα και παραβιάζοντας την απαγόρευση».

Υπενθυμίζει την απόφαση της κυβέρνησης να μην γίνει πορεία εν μέσω πανδημίας και η αστυνομία απαγόρευσε τις συναθροίσεις με περισσότερα από τέσσερα άτομα, ενώ επισημαίνει ότι η εξέγερση του Πολυτεχνείου αποτελεί ένα από τα ισχυρότερα σύμβολα της μεταπολιτευτικής μας δημοκρατίας.

Παραπλανητικά SMS μετακίνησης

Το πρωί, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. «το ΚΚΕ συγκέντρωσε και 200 περίπου άτομα εμπρός από τον σταθμό του μετρό στο Μέγαρο Μουσικής για να κατευθυνθεί προς την αμερικάνικη Πρεσβεία. Η Αστυνομία δεν το επέτρεψε».

Μάλιστα, επιβεβαιώνει ότι όσοι προσήλθαν στη συγκέντρωση το έκαναν χρησιμοποιώντας παραπλανητικά sms μετακίνησης, ενώ η Αστυνομία ζήτησε τη διάλυσή της καθώς ήταν παράνομη.

Στη συνέχεια έλαβε διαβεβαίωση ότι θα γίνει αυτό και δεν επενέβη «εξαντλώντας κάθε όριο ανοχής».

Διαμαρτυρίες για σκισμένα πουκάμισα

Σύμφωνα πάντα με την περιγραφή της αστυνομίας, απρόκλητα το ΚΚΕ συγκέντρωσε λίγο αργότερα 1.500 άτομα στο κέντρο της Αθήνας και ζητήθηκε επανειλημμένα η αποχώρησή τους.

«Με διάφορα προσχήματα για παρουσία εισαγγελέα –που ήταν ήδη ενήμερος– και διαμαρτυρίες για “σκισμένα πουκάμισα” οι διαδηλωτές δεν υποχώρησαν».

Στη συνέχεια «η Αστυνομία χωρίς κανένα “όργιο αστυνομικής βίας”, αλλά εφαρμόζοντας το νόμο που ισχύει για όλους τους πολίτες, χρησιμοποίησε μέτρα και μεθόδους διάλυσης με κλιμάκωση. Με τελευταία, αλλά αναγκαία, τη ρίψη χημικών».

Αναφέρει ότι θα δοθούν στη δημοσιότητα σχετικά βίντεο.

Όπως υποστηρίζει οι διαδηλωτές διαλύθηκαν και επανασυγκεντρώθηκαν, ενώ έγιναν προσαγωγές και ακολουθούνται οι νόμιμες διαδικασίες.

«Η σημερινή μέρα δεν είναι ένα παιχνίδι για να ξεπεράσουμε την απαγόρευση. Ο κορονοϊός δεν αφήνει τέτοια περιθώρια, παρά μόνο σε ασυνείδητους. Όσοι αδιαφορούν με τις πράξεις τους για τα όσα συμβαίνουν γύρω μας, δείχνουν αντικοινωνική συμπεριφορά και περιφρόνηση γι’ αυτούς που δίνουν μάχη για τη ζωή στα νοσοκομεία» επισημαίνεται.

Τέλος, αναφέρεται στα κράνη, κοντάρια, μάσκες που βρέθηκαν το πρωί τονίζοντας ότι «αυτοί που τα κατείχαν, θα έπρεπε να είναι οι μοναδικοί παραβάτες σήμερα».

«Η Αστυνομία θα συνεχίσει ολόκληρη τη μέρα, όπως και κάθε μέρα, να προστατεύει τη δημόσια υγεία και να εφαρμόζει τον νόμο. Με τη μέγιστη δυνατή ανοχή. Αλλά και με μια μεγάλη κόκκινη γραμμή. Τη νομιμότητα και τη δημόσια υγεία. Στη συνέχεια τον λόγο έχει η δικαιοσύνη και η κρίση των πολιτών» αναφέρει κλείνοντας.

Tags:
επέτειος του Πολυτεχνείου, Πολυτεχνείο, Αθήνα, επεισόδια, Ελληνική Αστυνομία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK