04:29 05 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Στην εξάρθρωση μιας σπείρας που έκλεβε πολυτελή αυτοκίνητα τους τελευταίους μήνες προχώρησε, μετά από σχετική έρευνα, η Ελληνική Αστυνομία.

Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, κύκλωμα που έκλεβε πολυτελή αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με έρευνα της συγκεκριμένης Υπηρεσίας, από τις αρχές Ιουλίου διαπιστώθηκε έξαρση στις κλοπές πολυτελών αυτοκινήτων.

Μάλιστα, σύμφωνα με την Αστυνομία, η κλοπή τους απαιτεί προηγμένο τεχνολογικό εξοπλισμό και εξειδικευμένες γνώσεις. 

Ως εκ τούτου, συστήθηκε ειδική ομάδα που κατάφερε να αποκαλύψει τη δράση της σπείρας, να ταυτοποιήσει και τελικά να εντοπίσει δύο από τα μέλη της.

Οι δύο δράστες συνελήφθησαν στις 12 Νοεμβρίου το απόγευμα στο Γαλάτσι και στον Πειραιά. Πρόκειται για δύο Έλληνες ηλικίας 39 και 26 ετών ενώ αναζητούνται ακόμη δύο άτομα.

Το modus operandi

Σχετικά με τη μεθοδολογία της συμμορίας, τα μέλη εντόπιζαν οχήματα που ήταν παρκαρισμένα, είτε έξω από οικίες, είτε σε μόνιμους ή προσωρινούς χώρους στάθμευσης οχημάτων και με τη χρήση εξειδικευμένου εξοπλισμού, όπως φορητοί υπολογιστές και συσκευές απενεργοποίησης immobilizer, τα έκλεβαν.

Στη συνέχεια, τα άφηναν προσωρινά σε ερημικούς δρόμους και αφού διαπίστωναν ότι δεν διαθέτουν σύστημα GPS τα μετέφεραν σε κλειστούς χώρους στάθμευσης οχημάτων, τους οποίους είχαν νοικιάσει.

Μετά τοποθετούσαν πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας ελληνικών αλλά και ξένων αρχών και τα παρέδιδαν σε μέλη κυκλωμάτων παράνομης εισαγωγής και μεταφοράς αλλοδαπών στην ελληνική επικράτεια.

Πλήθος ευρημάτων

Μετά από έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κλειδιών οχημάτων, τηλεχειριστήρια αυτοκινήτων, φορητές συσκευές αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων, διαρρηκτικό εργαλείο, διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές κ.λπ.

Συνολικά, έχουν εξιχνιαστεί 13 περιπτώσεις κλοπών αυτοκινήτων, ενώ έχουν βρεθεί συνολικά εννέα οχήματα, που επιστράφηκαν στους κατόχους τους.

Η συνολική αξία των οχημάτων που έχουν κλαπεί ξεπερνά τις 200.000.

Εκ των συλληφθέντων ο 39χρονος έχει κατηγορηθεί και παλιότερα για πλήθος αδικημάτων και έχει εκτίσει ποινές κάθειρξης για κλοπές αυτοκινήτων.

Οι δύο που αναζητούνται έχουν συλληφθεί στο παρελθόν για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Tags:
σύλληψη, αστυνομία, ληστής, κλοπές, κλοπή, αυτοκίνητα, αυτοκίνητο, οχήματα, σπείρα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK