13:30 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (361)
0 02
Βρείτε μας

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι έλεγχοι για την πιστή εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας από την πανδημία του κορονοϊού.

Συνολικά 50.582 διενέργησαν χτες, Τρίτη, οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ, Λιμενικό Σώμα, ΔΙΜΕΑ, ΕΑΔ, Δημοτική Αστυνομία, Περιφέρειες) για την τήρηση των μέτρων προστασίας εν μέσω του lockdown.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, καταγράφηκαν 1.616 περιπτώσεις παράβασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού και συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 162.550 ευρώ.

Επίσης, επιβλήθηκε η κύρωση αναστολής λειτουργίας σε πέντε επιχειρήσεις (15 ημερών έκαστη).

Όπως αναφέρεται, οι κυριότερες παραβάσεις αφορούσαν τη μη χρήση μάσκας, τη νόμιμη μετακίνηση και τη μη τήρηση κανόνων υγιεινής και απολύμανσης.

Ειδικότερα, σε τέσσερις πωλητές λαϊκών αγορών, στην Περιφέρεια Αττικής επιβλήθηκε πρόστιμο 1.500 ευρώ και αναστολή δραστηριότητας για 15 ημέρες στον καθένα (συνολικό ύψος προστίμου 6.000 ευρώ), διότι δεν τηρούσαν τις αποστάσεις των πέντε μέτρων στους πάγκους τους.

Τέλος, σε βιομηχανική εγκατάσταση παραγωγής χρωμάτων, στην Περιφέρεια Αττικής, επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 15.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας 15 ημερολογιακών ημερών, για μη τήρηση των αποστάσεων μεταξύ εργαζομένων και μη τήρηση κανόνων υγιεινής και απολύμανσης.

Θέμα:
Lockdown (361)
Tags:
lockdown, μάσκες, μάσκα, πρόστιμα, πρόστιμο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK