03:15 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
Από
Lockdown (1065)
0 04
Βρείτε μας

Αυστηρότατοι έλεγχοι σε παρέες καλοντυμένων, κλείσιμο κεντρικών δρόμων εάν παρατηρηθεί αυξημένη κυκλοφορία και drones στον αέρα για τον εντοπισμό εορταστικών εκδηλώσεων.

Μονοκατοικίες στα βόρεια προάστεια και την παραλιακή και λοφτ στο κέντρο της Αθήνας, που έχουν ενοικιαστεί για το διήμερο της Πρωτοχρονιάς, μέσω της πλατφόρμας Airbnb, έχουν μπει στο στόχαστρο της αστυνομίας.

Οι πληροφορίες που φτάνουν σχετικά με αυτό τον τρόπο που σκέφτηκαν κάποιοι για να πραγματοποιήσουν μεγάλες συγκεντρώσεις και πάρτι για την αλλαγή του χρόνου, έχουν κάνει τα στελέχη της ΓΑΔΑ να αναθεωρήσουν κάποια από τα μέτρα ελέγχου της κυκλοφορίας, αλλά και των συγκεντρώσεων, σε αυτές τις συγκεκριμένες περιοχές.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές του Sputnik, ομάδες αστυνομικών της ΔΙ.ΑΣ. θα σταματούν και θα ελέγχουν αυστηρότατα όσους κυκλοφορούν σε… ύποπτες περιοχές για την οργάνωση τέτοιου είδους πάρτι, οριακά στην ώρα απαγόρευσης, δηλαδή στις δέκα το βράδυ, και με ενδυμασία που παραπέμπει σε Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν!

Η επιχείρηση αυτή θα «ενισχύεται» από το Κέντρο Επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ, όπου θα μεταδίδεται εικόνα από τα αστυνομικά drones, που θα εντοπίζουν από αέρος συγκεντρώσεις και μαζικές μετακινήσεις.

Στο διάστημα αυτό μπορεί να υπάρξει και διακοπή της κυκλοφορίας σε κεντρικούς οδικούς άξονες, τόσο της Αθήνας, όσο και άλλων μεγάλων πόλεων, προκειμένου να ελεγχθούν όλα ανεξαιρέτως τα οχήματα που κινούνται.

Ήδη έχουν δοθεί οι φάκελοί με τις σχετικές πληροφορίες σε όλους τους επικεφαλής των ομάδων που θα εκτελούν υπηρεσία το κρίσιμο διάστημα της αλλαγής του χρόνου, αλλά και στους ανώτερους αξιωματικούς επόπτες που θα έχουν τον γενικό συντονισμό των μέτρων.

Αντίστοιχοι σαρωτικοί έλεγχοι θα γίνονται και από τα χαράματα της 1ης Ιανουαρίου για όσους… αποχωρούν από πάρτι και ρεβεγιόν, και οι οποίοι θα είναι δύσκολο να δικαιολογήσουν την μετακίνησή τους αυτή, ημέρα αργίας!

Παράλληλα έχουν γίνει ήδη συνεννοήσεις με την Εισαγγελία προκειμένου να βρεθεί ο τρόπος για νόμιμη είσοδο των αστυνομικών σε χώρους που δεν καλύπτονται από το νομικό πλαίσιο της οικίας, όπου χρειάζεται η παρουσία Εισαγγελέα.

Κατά τα άλλα οι απαγορεύσεις και οι περιορισμοί που υπάρχουν είναι ακριβώς οι ίδιοι με αυτούς του τριημέρου των Χριστουγέννων, η απαγόρευση της κυκλοφορίας ισχύει από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί, ενώ για να επισκεφτεί κάποιος συγγενικό ή φιλικό σπίτι για το γεύμα της 1ης του χρόνου, θα πρέπει να στείλει και για την μετακίνησή του προς αυτό αλλά και μετά για την αναχώρησή του, sms με τον κωδικό «6».

Θέμα:
Lockdown (1065)
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK