09:35 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
Από
Lockdown (1103)
0 20
Βρείτε μας

Με αμηχανία παρακολουθούν οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. την κόντρα Εκκλησίας και κυβέρνησης για τα Θεοφάνεια και τις τελετές αγιασμού των υδάτων μέσα σε ναούς.

«Δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να αναγκαστούμε σε ελέγχους και επιβολή προστίμων σε ιερείς και πιστούς μέσα στα Θεοφάνεια. Ελπίζουμε να υπάρξει τελικά συνεννόηση μεταξύ κυβέρνησης και Ιεράς Συνόδου για το θέμα αυτό».

Αυτή ήταν η απάντηση στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας που ρωτήθηκαν από το Sputnik για το πώς πρόκειται να κινηθεί η Αστυνομία, μετά την απόφαση της Ιεράς Συνόδου να λειτουργήσουν οι Ιεροί Ναοί την ημέρα των Θεοφανείων.

Σε αμηχανία η ΕΛ.ΑΣ. για τα Θεοφάνεια

Η ειλημμένη απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, από τη μία πλευρά, αλλά και η απάντηση της κυβέρνησης πως τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν για όλους, έχουν προκαλέσει αμηχανία σε ανώτατους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., αφού εάν η Εκκλησία εμείνει στην απόφασή της, θα πρέπει υποχρεωτικά να υπάρξουν εκτεταμένοι έλεγχοι και βεβαιώσεις παραβάσεων, όχι μόνο για ιερείς, αλλά και για το σύνολο των πιστών που θα αποφασίσουν να λειτουργηθούν και να παραστούν στις τελετές αγιασμού των υδάτων εντός των Ιερών Ναών.

Το πρόβλημα θα είναι πολύ μεγαλύτερο στις επαρχιακές πόλεις, αναφέρουν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, όπου οι πιστοί είναι πολύ περισσότερο δεμένοι με τις ενορίες τους και πιθανότατα εκεί να προκύψουν προβλήματα με τις ομάδες των αστυνομικών που θα αναλάβουν τους ελέγχους.

Θέμα:
Lockdown (1103)
Tags:
Κυβέρνηση, Θεοφάνεια, Διαρκής Ιερά Σύνοδος, Ιερά Σύνοδος, Εκκλησία της Ελλάδος, Εκκλησία, ΕΛΑΣ, Ελληνική Αστυνομία, αστυνομία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK