15:35 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Πώς κατάφερε η Οικονομική Αστυνομία να προχωρήσει στη σύλληψη των δύο δραστών. Πόσο υπολογίζεται η ζημία για τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Στα χέρια της Οικονομικής Αστυνομίας έπεσε ένας γιατρός και ένας ιδιώτης για εικονικές συνταγογραφήσεις φαρμάκων.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι δυο συλληφθέντες, είχαν αποκτήσει πρόσβαση σε στοιχεία κοινωνικής ασφάλισης ατόμων και προχώρησαν στην έκδοση και εκτέλεση εικονικών συνταγών φαρμακευτικών σκευασμάτων, για τα οποία ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. κατέβαλε σχετική αποζημίωση.

Από την έρευνα προκύπτει πως σε στοιχεία 31 ασφαλισμένων, είχαν εκδοθεί 489 εικονικές συνταγές, που αφορούσαν κυρίως τέσσερα φαρμακευτικά σκευάσματα, με την οικονομική ζημία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. να ανέρχεται σε 14.168,07 ευρώ.

Με τη συνδρομή υπαλλήλων του Ε.Ο.Φ. βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 263 φαρμακευτικά σκευάσματα, συσκευασία ναρκωτικού σκευάσματος, πλήθος συνταγογραφήσεων.
  • Περίστροφο, τυφέκιο flobert και 104 φυσίγγια, 25.550 ευρώ και 7.700 δολάρια ΗΠΑ.
  • Οκτώ χρυσές λίρες, σπρέι πιπεριού, τσεκούρι, δύο σπαθιά, μαχαίρι και φαλτσέτα.
  • 10 κινητά τηλέφωνα, δύο tablet, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ένα usb stick και πλήθος εγγράφων σχετικών με την υπόθεση.
«Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για συγκρότηση-ένταξη σε συμμορία, ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις και απάτη από κοινού, κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και ναρκωτικών, ενώ οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.
Tags:
εξαπάτηση, απάτη, φάρμακο, φάρμακα, άυλη συνταγογράφηση, συνταγογράφηση, συνταγές, συνταγή
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK