11:18 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Το μεσημέρι της Πέμπτης σημειώθηκαν επεισόδια στις φοιτητικές συγκεντρώσεις κατά του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας για τα ΑΕΙ.

Για περιορισμένη χρήση δακρυγόνων κάνει λόγο η Αστυνομία σχετικά με τη συγκέντρωση φοιτητών στην Αθήνα ενάντια στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για τα ΑΕΙ.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, ομάδα περίπου 400 ατόμων συγκεντρώθηκε στον πεζόδρομο της Κοραή, στο κέντρο της Αθήνας και η αστυνομία ζήτησε να διαλυθεί.

«Οι συγκεντρωμένοι προσπάθησαν να απωθήσουν τις αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να λάβουν θέση επί του οδοστρώματος της οδού Σταδίου και να πραγματοποιήσουν πορεία» αναφέρει η ΕΛΑΣ.

Στη συνέχεια έγινε «περιορισμένη χρήση, δυο δακρυγόνων μέσων» αποτρέποντας την προσπάθεια των συγκεντρωμένων χωρίς άλλη κλιμάκωση.

Μετά από λίγη ώρα «οι συγκεντρωμένοι απεχώρησαν συντεταγμένα, κινούμενοι προς Ομόνοια, χωρίς να παρεμποδισθεί η κυκλοφορία των οχημάτων».

«Κατά την αναδιάταξη των αστυνομικών δυνάμεων περικόπηκε για πέντε λεπτά η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Σταδίου» τονίζει η ΕΛΑΣ.

Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις φοιτητών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα με κεντρικό σύνθημα «Έξω από τις σχολές μας η Αστυνομία», αντιδρώντας στη σύσταση της Αστυνομίας Πανεπιστημίων που φέρνει το νέο νομοσχέδιο, στις αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και σε σειρά άλλων θεμάτων, ενώ ζητούν και το ασφαλές άνοιγμα των σχολών.

Tags:
φοιτητές, συγκέντρωση, συλλαλητήριο, επεισόδια
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK